fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEDirector medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnat la un an și...

Director medical al Spitalului Județean din Cluj, condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare

Publicat în

spot_img
spot_img

Adela Golea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj, a fost condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea infractorului, anunță publicația clujeană CityNews.ro.

Faptele pentru care a fost condamnată Adela Golea s-au petrecut în urmă cu 3 ani, în perioada când aceasta era medic șef la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Cluj. Adela Golea ar fi cerut atunci personalului medical să preia cu prioritate pacienții veniți la urgență în stare gravă și nu cazurile de șoferi depistați cu alcoolemie de către polițiști. 

După ce au fost refuzați din cauza aglomerației, ofițerii au sesizat conducerea Poliției, care s-a adresat procurorului de serviciu. Conflictul a escaladat într-o plîngere penală, în urma căreia Adela Golea a fost trimisă în judecată în anul 2018. 

Adela Golea a fost condamnată la un an și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și la 9 luni pentru instigare la favorizarea infractorului, iar în urma contopirii celor două pedepse a rezultat pedeapsa finală, de 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de 2 ani. 

Adela Golea trebuie să presteze și 60 de zile muncă în folosul comunității la Tribunalul Comercial sau la Primăria Cluj-Napoca.

Sentința nu este definitivă, avocații Adinei Golea urmând să facă apel.

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel