fbpx
25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDFestivalul Celtic Transilvania, trei zile și trei nopți de rock pe platoul...

Festivalul Celtic Transilvania, trei zile și trei nopți de rock pe platoul de lângă Băile Figa

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Celtic Transilvania va aduce pe platoul de lângă Băile Figa mult rock, heavy metal și folk, dar și o mulţime de activităţi în satul celtic. Intrarea este liberă în toate zilele și la toate evenimentele ce vor avea loc în cele trei zile de festival. ȘTIRILE TRASILVANIEI este partener media al evenimentului.

A mai rămas exact o lună de zile până la debutul Festivalului Celtic Transilvania, eveniment aflat în topul festivalurilor care NU trebuie ratate în această vară. Eveniment complex, unic în România şi în estul Europei, ne propune și în acest an, în perioada 19 -21 iulie, câteva concerte extraordinare, activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice transilvănene, muzică folk, rock și metal.

Va fi un eveniment la care poate participa gratuit întreaga familie, de la nepoți la bunici, iar expozițiile cu vânzare și atelierele interactive, dar și concursurile cu premii sau lansările de carte sunt doar câteva dintre surprizele cu care organizatorii îi vor delecta şi în acest an pe cei prezenți.

Şi-au anunţat prezenţa în concert, trupele GOD (România), CRUACHAN (Irlanda), WAYLANDER (Irlanda), LUX PERPETUA (Polonia), KILLSORROW (Polonia), DRAKENS ORDEN (Italia), GJELDRUNE (Rusia), AETHER (Polonia), DYRNWYN (Italia),  UNTOLD FAITH (România),  LAGERSTEIN (Australia),  E-AN-NA (România) care vor prezenta publicului un album nou a cărui lansare va avea loc pe data de 19 iulie 2019, la Festivalul Celtic Transilvania!

Pe scenă vor urca şi cei de la SUR AUSTRU (România),  SKILTRON (Argentina), KYLFINGAR (Ungaria), WHY CAT, WHY? (România), ADAMO CADUCO (România), LUCKY THIRTEEN (România), NAMELESS HORIZONS (România), BEAUTY AND THE RAT (România).

De scenele de reconstituire istorică se vor ocupa cei de la OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICA (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICA AETERNA (România).
6. PRO ANTICA (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia) şi GETO-DACII DIN MOLDOVA (România).

O prezență aparte în cadrul manifestărilor ce au loc parte în Satul Celtic la această ediție a Festivalului Celtic 19-21 iulie 2019 o va constitui regele sarmat Susaga din tribul de Sarmati „Militibus Sarmatiae” din partea Asociației Castrvm Novis – Sibiu !

La actuala ediție a Festivalului Celtic va fi prezent și grupul de reconstituire istorică din cadrul Asociaţiei Amicii Muzeului, Lupii Daciei, compus din războinici daci şi aliaţii lor germanici (buri).

Majoritatea o deţine grupul de daci, aristocraţi (tarabostes, pileati) cu luptători din anturajul lor (comati) şi civili (femei şi copii).

Inspirate din reprezentările Columnei lui Traian şi din descoperirile arheologice din zonă, sau din arealul fostei Dacii preromane, echipamentele şi arsenalul războinicilor caută să reprezinte cât mai fidel grupurile etnice care au format, la începutul celui de-al doilea secol al erei noastre, alianţa antiromană creată de ultimul rege al Daciei, Decebal.

Articole recente

S-a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea unui tronson din „Centura mică” a Timișoarei

Este vorba despre un tronson cu pornire de pe DJ 593, raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km.

Proiect pentru stabilirea vechimii bisericilor de lemn din judeţul Sălaj, susţinut financiar de Ordinul Arhitecţilor din România

Acest proiect cultural cu o componentă pronunţată de cercetare este susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul de arhitectură.

Se deschid două puncte noi de trecere a frontierei între România şi Ungaria

Începând din 1 octombrie, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai - Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj

Cinci biserici romano-catolice din Transilvania, renovate cu fonduri din Ungaria, au fost sfinţite şi predate comunităților

Renovarea completă a clădirilor de patrimoniu, care aparţin Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia, a fost finalizată în acest an sub supravegherea Fundaţiei “Teleki László”, din Budapesta.

Mai multe articole de același fel