O fetiță în vărstă de 7 ani a fost împușcată de un polițist care urmărea mașina în care ea era pasageră. Incidentul s-a petrecut în această seară în localitatea Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Polițistul urmărea un şofer care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, dar a împuşcat din greşeală fetiţa care era pasageră în maşina urmărită. Copila a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, cu plaga împuşcată în picior.

Din primele informaţii se pare că poliţiştii desfăşurau o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor rutiere şi de contrabandă pe raza localităţii Poienile de Sub Munte. Şoferul maşinii de teren a refuzat să oprească la filtru, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea lui. În încercarea de a-l opri, oamenii legii au tras focuri de armă, însă un glonţ a nimerit-o pe o fetiţă de 7 ani care era pasageră pe bancheta din spate.

Potrivit medicilor, fetița a fost preluată de un echipaj SMURD cu leziuni la unul dintre membrele inferioare şi transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare. 

„Un echipaj de poliţie a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcţie frontală, faţă de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Florina Meteş.

Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, oamenii legii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre ei executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii.  

„Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani”, a mai arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.   

Una dintre fetiţe prezenta o rană la picior, motiv pentru care poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei. Ulterior a fost găsit şi suspectul într-o livadă şi momentan se află în custodia Poliţiei.   

„În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Menţionăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare”, a mai precizat Florina Meteş.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania