fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEARâuri din nouă judeţe, sub avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii

Râuri din nouă judeţe, sub avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii

Publicat în

spot_img
spot_img

Hidrologii au emis, joi, avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe. Potrivit specialiştilor, se vor semnala viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din nouă judeţe din ţară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Astfel, în judeţul Hunedoara, avertizarea vizează afluenţii Mureşului şi este valabilă până vineri, la ora 4.00. În judeţele Neamţ şi Bacău este vizat bazinul superior al râului Tazlău, în Harghita, Neamţ şi Bacău fenomenele periculoase se pot produce pe afluenţii Bistriţei, iar în Covasna şi Buzău pe afluenţii râului Buzău, toate avertizările fiind în vigoare până vineri la ora 3.00.

De asemenea, pe afluenţii Râului Negru din Harghita şi Covasna avertizarea este valabilă până la ora 2.00.

Până la ora 24.00 sunt sub avertizare Cod portocaliu afluenţii Buzăului din judeţele Prahova şi Buzău, ai Mureşului din judeţul Mureş şi râurile din bazinul Barcău din judeţul Sălaj.

Articole recente

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Mai multe articole de același fel