fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăVREMEARâuri din nouă judeţe, sub avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii

Râuri din nouă judeţe, sub avertizare COD PORTOCALIU de inundaţii

Publicat în

spot_img
spot_img

Hidrologii au emis, joi, avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe. Potrivit specialiştilor, se vor semnala viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din nouă judeţe din ţară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Astfel, în judeţul Hunedoara, avertizarea vizează afluenţii Mureşului şi este valabilă până vineri, la ora 4.00. În judeţele Neamţ şi Bacău este vizat bazinul superior al râului Tazlău, în Harghita, Neamţ şi Bacău fenomenele periculoase se pot produce pe afluenţii Bistriţei, iar în Covasna şi Buzău pe afluenţii râului Buzău, toate avertizările fiind în vigoare până vineri la ora 3.00.

De asemenea, pe afluenţii Râului Negru din Harghita şi Covasna avertizarea este valabilă până la ora 2.00.

Până la ora 24.00 sunt sub avertizare Cod portocaliu afluenţii Buzăului din judeţele Prahova şi Buzău, ai Mureşului din judeţul Mureş şi râurile din bazinul Barcău din judeţul Sălaj.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel