Hidrologii au emis, joi, avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe. Potrivit specialiştilor, se vor semnala viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din nouă judeţe din ţară.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Astfel, în judeţul Hunedoara, avertizarea vizează afluenţii Mureşului şi este valabilă până vineri, la ora 4.00. În judeţele Neamţ şi Bacău este vizat bazinul superior al râului Tazlău, în Harghita, Neamţ şi Bacău fenomenele periculoase se pot produce pe afluenţii Bistriţei, iar în Covasna şi Buzău pe afluenţii râului Buzău, toate avertizările fiind în vigoare până vineri la ora 3.00.

De asemenea, pe afluenţii Râului Negru din Harghita şi Covasna avertizarea este valabilă până la ora 2.00.

Până la ora 24.00 sunt sub avertizare Cod portocaliu afluenţii Buzăului din judeţele Prahova şi Buzău, ai Mureşului din judeţul Mureş şi râurile din bazinul Barcău din judeţul Sălaj.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.