Deputatul liberal Gigel Știrbu a anunțat astăzi într-o postare pe pagina sa de socializare că cel mai titrat eveniment cultural din România – Festivalul George Enescu – nu va fi transmis în acest an de către Televiziunea Națională, după ce TVR a pierdut drepturile de difuzare în fața postului de televiziune al Patriarhiei Române, Trinitas TV. Încă de la prima ediție a Festivalului internațional George Enescu, Televiziunea Română avea calitate de co-producător al evenimentului, asigurând din punct de vedere tehnic transmiterea acestuia.

Deputatul liberal spune că TVR are o conducere care demonstrează incapacitatea de a gestiona această instituție.

”Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenței conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit!” a spus Gigel Știrbu.

Postul Trinitas TV va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune și postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel și de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat.

Festivalul rămâne nu doar cea mai importantă manifestare culturală internaţională de omagiere şi de cunoaştere a operei marelui compozitor George Enescu, dar şi cel mai bun prilej de promovare internaţională a valorilor culturale ale României. Toate naţiunile importante ale lumii îşi susţin artiştii de valoare prin evenimente şi programe culturale de anvergură care contribuie decisiv la creşterea renumelui şi prestigiului ţărilor respective în lume. Ca de fiecare dată, Festivalul Internaţional George Enescu acesta aduce din nou pe scenă personalităţi de renume mondial, continuând astfel linia de dezvoltare constantă şi de creştere în valoare.

”Ratarea difuzării Festivalului George Enescu în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemele televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur și simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcționează în detrimentul cetățenilor români, dar acest lucru se explică prin neputința și incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR.” a mai spus deputatul liberal

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania