O scară a unui bloc cu nouă etaje din oraşul Otaci din Republica Moldova s-a prăbuşit, miercuri seară. 46 de persoane, printre care și 11 copii, au fost evacuate de echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Joi dimineața s-a decis demolarea blocului. 

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Blocul cu nouă etaje era situat pe strada Prieteniei din oraşul amintit. În jurul orei 21, brusc, o scară întreagă s-a prăbuşit.

Potrivit adevărul.ro, nu s-au înregistrat victime. Autorităţile mobilizate la faţa locului au evacuat 46 de oameni, printre ei fiind şi 11 copii, iar angajaţii Inspectoratului de Poliţie au încercuit zona pentru siguranţa cetăţenilor. 

Locatarii au povestit că, în urma ploilor torenţiale din ultima vreme, subsolul blocului a rămas inundat, iar pe pereţi au început să apară fisuri.

Tot ei au mai spus că nimeni nu a intervenit pentru a remedia situaţia.

După incident, preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat, potrivit sursei citate, că este nevoie de o inspecţie mai amănunţită a tuturor blocurilor care prezintă risc de avariere.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.