fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIULantern Festival – China în 20 de legende la Muzeul ASTRA din...

Lantern Festival – China în 20 de legende la Muzeul ASTRA din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

O cultură milenară, în care magicul se împletește cu legenda, ajunge în Dumbrava Sibiului! Lampioane pline de lumină, inspirate din istoria și mitologia culturii chineze, strălucesc seară de seară prin tărâmul de basm al satului românesc! Tot aici, bucățele de pe îndepărtatul Drum al Mătăsii ajung pe drumul Transhumanței!

Cultura și gastronomia chineză sunt elementele principale ce vor fi promovate în cadrul unui eveniment unic ce va avea loc în perioada 23 iunie – 4 august la Muzeul ASTRA din Sibiu. Lantern Festival – China în 20 de legende se va desfășura pe durata întregii veri, timp în care 20 de instalații de lampioane vor ilumina aleile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, într-o atmosferă unică.

Sub același ”acoperiș” al Lantern Festival vor fi organizate la Târgul de țară din Muzeul ASTRA 28 de ateliere gastronomice în cadrul evenimentului Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței (23-28 iunie) la care vor participa șapte chefi-bucătari ai Institutului Tehnic de Turism și Comerț din Changzhou și șapte reprezentanți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Ei vor pregăti tăieței – trei rețete din Changzhou și alte trei din zona Sibiului, preparate din carne de porc – două rețete din partea rurală a provinciei Changzhou și două din partea nordică a județului Sibiu, specifice etniei săsești din zona rurală , preparate din carne de pui – patru rețete din zona urbană a provinciei Changzhou și patru rețete identificate în oferta culinară a orașului Sibiu, din perioada medievală până în cea interbelică, preparate din legume și fructe – două din fiecare regiune – și trei tipuri de desert din provincia Changzhou și trei din Sibiu.

,,Proiectul vizează promovarea gastronomiei locale, atât urbane cât și rurale, reinterpretate de actori culinari cunoscuți din provincia Changzhou, China. În același timp, avem în vedere și prezentarea către public a rețetelor tradiționale din provincia amintită, a modului în care cultura gastronomică a modelat și format societatea, precum și a rolului ei în procesul educativ. Planul initial devine suport pentru expoziția de instalații luminoase organizată în muzeu, pe o suprafață de 20 ha, intitulată Lantern Festival. Este un eveniment inedit, unicat în România, care vizează formarea unei noi audiențe în Muzeul ASTRA, dar și o nouă ofertă culturală cu prezentare nocturnă, foarte rar întâlnită în oferta culturală a muzeelor în aer liber din Europa. Concret, fenomenul ASTRA reconfirmă o prezență constantă în peisajul cultural internațional. Până în 4 august, de miercuri până duminică, la Muzeul ASTRA, între orele 20 și 24, vizitatorii vor putea admira o instalație de lampioane inedită și unică în lume, în baza biletului de intrare achiziționat în intervalul orar menționat mai sus”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general al Muzeului ASTRA.

Lantern Festival – China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China)

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.