fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIESRI: Autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor sunt de origine chineză

SRI: Autorii atacurilor cibernetice asupra spitalelor sunt de origine chineză

Publicat în

spot_img
spot_img

Autorii atacurilor cibernetice care au afectat mai multe spitale sunt de origine chineză, anunţă Centrul Naţional Cyberint.

”În legătură cu atacurile ciberbetice de la spitale, Centrul Naţional Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză. Au fost luate în calcul orele la care hackerii chinezi au fost activi şi indiciile lăsate în mesajele de răscumpărare”, transmite SRI.

Serviciul Român de Informații precizează că momentan nu poate oferi mai multe detalii.

Patru spitale au fost afectate de un ransomware, fiind vorba despre „Victor Babeş” din Bucureşti şi cele din Huşi, Dorohoi şi Alba, din datele existente până în prezent, anunţa joi SRI. Reprezentanţii SRI spuneau că niciunul dintre spitalele afectate nu avea antivirus.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara că aceste atacuri îngreunează foarte mult activitatea medicală, internările, externările, reţetele fiind eliberate greoi, astfel că se pune în pericol funcţionarea unităţii sanitare. Totodată, dacă se pierd datele referitoare la pacienţi – foi de observaţii, date referitoare la salarizare, trebuie recuperate.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel