fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂMaia Morgenstern omagiată cu o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu

Maia Morgenstern omagiată cu o stea pe Aleea Celebrităţilor de la Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Îndrăgita actriță Maia Morgenstern a primit, sâmbătă, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul celei de-a 26 ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS). Actriței i-au fost astfel recunoscute “ excepționalele roluri de teatru și film create” de-a lungul carierei artistice. Distincţia a fost înmânată ”Luceafărului de dimineață al teatrului românesc și mondial” în cadrul unei ceremonii speciale, în aplauzele publicului.

”Luceafărul de dimineață al teatrului românesc și mondial, vedetă și icoană, Maia Morgenstern primește o stea pe Aleea Celebrităților pentru excepționalele roluri de teatru și film create în compania unor din cele mai mari nume ale regiei mondiale, ca artist vizionar și ca director de teatru”, a spus Constantin Chiriac, președintele FITS.

Recunoașterea primită din partea organizatorilor FITS a fost primită cu emoție și apreciere de Maia Morgenstern, steaua primită fiind văzută ca un plus ”să stârnim curiozitatea generațiilor ce au să vină”.

”Generațiile ce succed vor citi, vor afla, vor fi curioși. Poate numele o să se șteargă, poate și memoria oamenilor o să se șteargă. Rămâne un pic în plus să strârnim curiozitatea generațiilor ce au să vină. Faptul ca sunt la Sibiu, că se joacă în festival două spectacole în care joc, înseamnă foarte mult,alături de mari personalități ale lumii. Este emoționant și înduioșător. Faptul că vin aici atât de mulți oameni care privesc și aplaudă înseamnă foarte mult pentru mine. E un moment. E o clipă. Este sau nu vorba despre orgoliu… Celebritatea vine, pleacă… Poate să fie și periculoasă dacă nu știi să o gestionezi cu înțelepciune, cu picioarele înfipte pe pământ. Faptul ca e o stea pe pământ este bine. Rămâi cu picioarele pe pământ…”, a declarat Maia Morgenstern la finalul ceremoniei.

Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de teatru și de film lucru pentru care a și fost onorată cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, în Franța și Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer, în România. Printre rolurile notabile pe scenă se numără Lola Lola din „Îngerul albastru” sau Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard”. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele „Balanța”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Patul lui Procust”, „Orient Express” ori „Patimile lui Hristos”.

Alături de Maia Morgenstern pe aleea din Parcul Cetăţii, inspirată din Walk of Fame de la Hollywood, au mai primit, sâmbătă, câte o stea mari persinalități ale cuturii universale, precum Sidi Larbi Cherkaoui – coregraf, dansator, Pippo Delbono – actor, regizor, Stan Lai – dramaturg, regizor, Emmanuel Demarcy-Mota – actor, regizor, Michael Thalheimer – regizor.

De la inaugurarea proiectului, în urmă cu șase ani, în cadrul FITS au fost acordate 38 de stele.

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel