Copiii românilor din SUA vor avea o ocazie inedită să interacționeze în această vară cu personalități din lumea cinematografiei, la cea de-a doua ediție a taberei de vară ARCS – „Personaltăți Românești de Excepție”, relatează HORA in America.

Timp de 2 săptămâni, 15-26 iulie, regizoarea Iulia Rugină și actrița Ioana Flora vor modera ateliere interactive de film, storytelling și teatru pentru copiii și tinerii din comunitatea română (8-12 ani). Copii i trebuie să aibă un nivelul începător de cunoștințe de limba română. Vor fi acceptați și copiii care nu vorbesc românește, dar pot înțelege o conversație simplă, intermediară sau avansată.

Până la finele taberei, marea realizare a copiilor va culmina cu producerea unor filmulețe, în care vor explora impactul modelelor pozitive precum Regina Maria, Ana Aslan, Geta Brătescu, Henri Coandă, Petrache Poenaru, sau Constantin Brâncuși, asupra formării identității lor românești. Aceste filmulețe vor fi distribuite la Festivalul de Film Românesc din Seattle (noiembrie 15-17), în România și în comunitățile românești din SUA și Europa.

Organizatorii mai pun la dispoziție o excursie de o zi la Maryhill Museum of Art, sâmbătă pe 20 iulie. Copiii și familiile interesate vor avea posibilitatea să descopere colecția dedicată vizitei Reginei Maria în această zonă, în 1926. Pentru cei care vor dori să rămână peste noapte la muzeu, această excursie corespunde cu un eveniment deosebit, organizat de muzeu, Starry Night at the Museum.

Cei interesați în acest proiect creativ pentru copii, pot solicita mai multe detalii despre programul taberei, locație, burse, condiții de participare și înscriere pe pagina ARCS PROJECT, sau să scrieți la contact@arcsproject.org.

Mai multe detalii, pe Hora în America.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania