Imagini inedite cu un lup care „a vizitat” un grup de urşi au fost surprinse într-o pădure de lângă Braşov. Situaţia este rar întâlnită, de obicei întâlnirea dintre aceste animale nu este paşnică.

La unul dintre observatoarele amenajate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, din Braşov, a fost filmată întâlnirea dintre un lup şi un grup de urşi. Din imaginile oferite spre publicare de Primăria Braşov se poate observa că, deşi s-au aflat la o distanţă mică unele de altele, animalele sunt obişnuite să convieţuiască fără să se atace, iar întâlnirea nu s-a soldat cu incidente.

Potrivit autorităţilor locale, pentru ocrotirea fondului cinegetic, în ultimii ani Regia Publică Locală Kronstadt a dezvoltat un nou concept, acela de vânătoare de imagini, prin care dă posibilitatea tuturor pasionaţilor de natură şi faună să „ţintească”, prin obiectivul aparatelor de fotografiat sau al camerelor video, imagini inedite cu animalele de pe fondurile pe care le administrează. În acest scop, regia, a realizat trei observatoare din care pasionaţii pot viziona animalele sălbatice şi pasările.

Pentru ajutorarea speciilor de interes cinegetic, în timpul iernii, regia, a dezvoltat o reţea de puncte de hrănire complementară şi monitorizare atât pentru urs şi mistreţ, cât şi pentru cervide şi căprior, amplasată în interiorul fondului cinegetic.

Sursa: Mediafax

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania