fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCioloș: A venit momentul unui proiect care să scoată țara din marasmul...

Cioloș: A venit momentul unui proiect care să scoată țara din marasmul PSD; vom veni în curând cu o propunere concretă

Publicat în

spot_img
spot_img

„Mi-e clar că România are nevoie de un Proiect de termen lung, am spus-o și în campania electorală. Guvernarea și acest Proiect pentru România trebuie să atragă în jurul și în slujba lor pe toți cei care doresc binele țării și care își asumă în mod responsabil nevoile cetățenilor români”, a scris președintele PLUS, Dacian Cioloș, pe Facebook, făcând apel la toate forțele politice din opoziție de bună-credință care nu au agreat sau girat dezastrul pe care PSD l-a provocat în ultimii ani să se implice, să ia parte la dialog și la conturarea unui proiect care să dea o nouă șansă României.

Mesajul liderului PLUS vine în contextul în care, în ultimele săptămâni, a remarcat „tendințe ale unor partide din opoziție de poziționare care riscă să ducă energia acestor alegeri într-o direcție distructivă, centrifugă”, iar românii, subliniază Dacian Cioloș, merită să simtă că aceste partide lucrează în interesul lor și nu în funcție de orgolii personale.

„În mod clar, la alegerile din 26 mai, PSD a pierdut, iar partidele de opoziție au demonstrat, prin rezultatul votului, că se bucură de încrederea cetățenilor pentru a pregăti viitoarea guvernare.
Alianța 2020 USR PLUS a fost revirimentul acestor alegeri și, pornind de la această concluzie, negociem în momentul de față o alianță politică, incluzând cele trei rânduri de alegeri care ne așteaptă anul acesta și anul viitor.

În ultimele săptămâni am observat, însă, tendințe ale unor partide din opoziție de poziționare care riscă să ducă energia acestor alegeri într-o direcție distructivă, centrifugă.

Noi, cei din PLUS, le-am propus colegilor de la USR ca întărirea alianței dintre noi să se facă prin pregătirea cât mai serioasă a viitoarei majorități parlamentare, precum și a viitoarei guvernări.
Mi-e clar că România are nevoie de un Proiect de termen lung, am spus-o și în campania electorală. Guvernarea și acest Proiect pentru România trebuie să atragă în jurul și în slujba lor pe toți cei care doresc binele țării și care își asumă în mod responsabil nevoile cetățenilor români.

România are nevoie de o coaliție puternică, de alăturarea tuturor politicienilor de bună credință care nu au participat la dezastrul PSD din ultimii ani, dar și de implicare. Așteptăm și societatea civilă să intre în dialog și să propună toate măsurile pe care le crede necesare pentru momentul politic pe care îl traversăm. Dialogul este fundamental pentru o societate democratică.

Suntem pe drumul cel bun și ați văzut că în mai puțin de jumătate de an am reușit să construim un partid și să intrăm într-o Alianță care a reușit un scor electoral semnificativ. Ne facem treaba și la Bruxelles pentru România și a venit momentul unui proiect care să scoată țara din marasmul PSD.

Românii merită să simtă că lucrăm în interesul lor și nu pentru a ne confrunta într-un mod egoist orgoliile. Vom veni în curând cu o propunere concretă în acest sens”, a adăugat Dacian Cioloș.

Articole recente

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

De vizitat la Cluj | Expoziție de fluturi, la Grădina Botanică

Astăzi se deschide expoziția de fluturi la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.

Mai multe articole de același fel