fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERVIUCristian Simion: A face oamenii fericiți prin teatru este o minune creată...

Cristian Simion: A face oamenii fericiți prin teatru este o minune creată de Dumnezeu

Publicat în

spot_img
spot_img

Actor al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, Cristian Simion este cunoscut pentru rolurile sale din teatru și film, dar și datorită colaborării cu Andreea Marin căreia i-a fost co-prezentator la celebra emisiune ”Surprize-Surprize”. A jucat în numeroase seriale de telviziune și și-a ”împrumutat” vocea pentru unele dintre cele mai cunoscute animații Disney care au rulat în cinematografele românești. Astăzi, îndrăgitul actor a avut amabilitatea de a-i acorda un scurt interviu colegului nostru, Ioan Vasiu.

Reporter: – Faceți parte din tânăra generație de actori din țara noastră. Ce v-a determinat să alegeți această minunată profesie ?   
Cristian Simion: –  Dorinta de a face oamenii fericiti. Apoi am aflat că acest lucru însemnă un proces laborios de explorare, analiză și MUNCĂ !  A  face oamenii fericiți prin teatru este o altă Minune creată de DUMNEZEU , prin… Actor .   

Reporter: – Numiți, vă rog, marii actori care v-au călăuzit primii pași în timpul studenției.  Cristian Simion: –  Am început cu primul meu profesor, Grig Dristaru, care mi-a arătat lumea fabuloasă a acestei meserii ! Un OM pe care nu-l voi uita niciodată, cu suflet cum rar găsești ! Am continuat cu Victor Moldovan, George Motoi, Gheorghe Moldovan, Mihai Stoicescu la prima facultate de teatru începută la Brăila, unde am și jucat câteva roluri alături de acești profesori și actori ai scenei brăilene,  apoi am fost admis la UNATC I.L. Caragiale, unde i-am avut ca profesori de clasă pe Florin Zamfirescu și Adrian Pintea. La Brăila am avut câteva întâlniri fericite cu regizorii Grigore Gonța și Cătălina Buzoianu. 

Reporter: – Cum ați ajuns de la Teatrul din Brăila la Teatrul de Revistă ?   
Cristian Simion: – În Teatrul Maria Filotti am activat ca student doi ani, la o facultate înființată de actorul și regizorul George Motoi . Tot acolo am jucat câteva roluri pe scena teatrului, în regia unor regizori importanți ,apoi student la UNATC și după absolvire am optat pentru acest gen minunat care se cheamă „REVISTĂ” și pe care îl slujesc până astăzi cu mari satisfacții.   

Reporter: – Menționați câteva dintre rolurile mai importante jucate în teatru, în decursul anilor.   
Cristian Simion: –  GEORGE din „Omul care a văzut moartea ” de Victor Eftimiu,    PUIU din „Sosesc deseară ” de Tudor Mușatescu,    CHIRIAC din  „O noapte furtunoasă” de I.L Caragiale,    LUCA din „Domnișoara Nastasia” de GM Zamfirescu,    TENORUL din „O premieră furtunoasă” de Octav Sava.   

Reporter: – În care seriale de televiziune ați jucat ?   
Cristian Simion: – Toate mi-au fost dragi. Au fost unele episodice pe care le-am iubit foarte mult, dar și principale în producții longevive care s-au bucurat de mare succes, începând cu producțiile Media PRO și apoi cu producțiile PRIMA TV și TVR ! S-au adunat 260 de episoade în care am jucat în aceste seriale produse în România. Am jucat de asemenea multe personaje în scenete, în aproximativ 25 de titluri de spectacole de revistă.   

Reporter: – Între teatru, filme, seriale de televiziune și emisiuni TV, ce preferați ?   Cristian Simion: – Le aleg pe toate!  Nu aș renunța la nimic!  Cândva am fost și co-prezentator la Surprize-Surprize și a fost iarăși o experiență uluitoare pentru mine pe care aș repeta-o oricând ! Deci vreau tot ce îmi pune talentul la treabă !

Reporter: – Când și cum l-ați cunoscut pe actorul Alexandru Arșinel și ce ați învățat de la domnia sa ?   
Cristian Simion: – Pe maestrul Arșinel l-am cunoscut în ziua în care eram pe Calea Victoriei și am observat că sunt în fața unui teatru, pe numele lui Teatrul C. Tănase , cu CV-uri într-o mapă ! Căutam de lucru și am intrat, am bătut la ușă și în birou era Marele Arșinel ! Mi-a făcut semn să intru , m-a întrebat ce doresc și i-am spus că vreau să muncesc !  În 5 minute eram distribuit într-un spectacol al teatrului ! Asta da șansă ! Și pentru asta ..îi mulțumesc !  Asta am învățat: sa fiu om cu ceilalți !   

Reporter: – Mai este apreciat de public teatrul de comedie , așa cum era altădată ?    Cristian Simion: – Dacă vă referiți la genul revuistic….da , este la modă ! Este un gen viu, plin de culoare, plin de viață, satira este la ea acasă. Cred că te provoacă mai mult decât genul dramatic, te pune să îti folosești toate instrumentele artistice, ca actor ! Ești mult mai aproape de public, comunici cu el, te uiți  în ochii lui și dacă mai iese și comedie este perfect . Genul revuistic a trecut prin multe încercări în ultimii ani – lipsa acută de autori, regizori care nu prea mai sunt să susțină acest gen, televiziuni care fac o concurență acerbă. Dar Revista rezistă și asta o arată publicul care ne vizitează în fiecare sfârșit de săptămâna într-un număr mare și pleacă mulțumit !

Ioan Vasiu

Poet, critic și jurnalist român. Redactor șef al săptămânalului Palia Expres din Orăștie și fondator al Radio Color Orăştie. - Membru al UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA - Membru al SOCIETATII SCRIITORILOR ROMANI DIN BASARABIA, cu sediul la Chisinau. - Membru al USEM- Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova. Este CETATEAN DE ONOARE al comunei PERIAM, judetul Timis, Romania

Articole recente

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Al doilea focar de rabie, confirmat la o vulpe în județul Satu Mare

Al doilea focar de rabie a fost confirmat la o vulpe în localitatea Micula Nouă

Mai multe articole de același fel