fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUPeste 10.000 de turişti au vizitat Muzeul Astra cu ocazia Zilei Universale...

Peste 10.000 de turişti au vizitat Muzeul Astra cu ocazia Zilei Universale a Iei și Lantern Festival

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 10.000 de turişti au vizitat Muzeul Astra din Sibiu, în perioada 21-23 iunie, când muzeul a organizat evenimentul ,,Ziua Universală a Iei”, a anunţat instituţia, luni.

În programul pregătit pentru această ediţie s-au regăsit târgul de ii şi obiecte tradiţionale, plimbarea în IE cu Biciclete Cochete, expoziţia ,,Măiestria, Wow- expoziţie de cămăşi cusute cu pasiune”, Măiestria de la Chişinău ateliere pentru părinţi şi copii, ora de joacă sau concursul ,,Cea mai frumoasă ie în familie”.

,,În Muzeul Astra, luna iunie este dedicată Iei. Însoţiţi de Rusalce, de Sânzienele care se pregătesc să anunţe solstiţiul şi Sfântul Ioan de Vară, intrăm din nou în lumea magică a IEI. Ediţia din acest an a fost dedicată familiei în ie. Taina bunilor noştri ascunsă e în rânduieli şi ritualuri străvechi, în şezători, în serbări ţărăneşti. Pentru părinţi, adesea prinşi în hora celor două lumi, nostalgia merelor pătule din grădina bunicilor se îmbină cu ritualurile urbane, în timp ce pentru cei mai tineri dintre noi identitatea se construieşte din semiotica reţelelor sociale. Dar, atunci când prindem în joc tinerii, bunii si stră-bunii, ne regăsim; ne definim, în limbajul semnelor cusute pe ie”, a declarat Ciprian Anghel Ştefan, manager al Muzeului Astra.

Intrarea în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a fost liberă sâmbătă şi duminică pentru toţi cei care au purtat o ie.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, şi a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea online La Blouse Roumaine.

Lantern Festival – China în 20 de legende se desfășoară între 23.06.2019 și 04.08.2019, eveniment lansat în paralel cu  Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței (23.06.2019 – 28.06.2019). 

În cadrul evenimentului Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței ,  șase maeştri în artă culinară – cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou – au gătit duminică la Muzeul ASTRA, în Târgul de țară. Wang Jing, 

Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, au pregătit trei reţete din regiunea aflată la sudul fluviulului Yangtze. Este vorba despre felli de carne de vită prăjită cu piper, ceapă şi broccoli, pui cu usturoi şi broccoli, carne şi fructe fierte în sos de roşii garnisite cu cartofi prăjiţi şi ardei verde. Cei 6 specialiști au contribuit astfel la prima acțiune din cadrul evenimentului ,,Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței”

La deschiderea celor două evenimente a fost prezentă și E.S. dna Jiang Yu,ambasadorul Chinei în România

Lantern Festival – China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People’s Republic of China)

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Salvamontist mort într-o avalanşă la Bâlea Lac, după ce a fost aruncat peste stânci

Salvamontistul care a decedat se afla în timpul liber și a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni. Decesul a survenit în urma impactului cu nişte stânci peste care a fost aruncat de avalanşă.