Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau doresc să meargă în Grecia, că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) pentru aceste zile, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate, în Peninsula Attica, Viotia, Insula Evia, Korinthia şi Argolida.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Potrivit unui comunicat al MAE, citat de prodiaspora.de, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30.210.672.88.79, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30.697.899.62.22 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +30.690.647.90.76.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

(Mai multe detalii, la https://www.mangalianews.ro)