fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORAConcert extraordinar al Corului Bach, la Biserica Mânăstirii Ieronimilor din Lisabona

Concert extraordinar al Corului Bach, la Biserica Mânăstirii Ieronimilor din Lisabona

Publicat în

spot_img
spot_img

Un concert extraordinar, susţinut de Corul Bach al Bisericii Negre din Braşov, condus și acompaniat de organistul Steffen Schlandt, va avea loc pe 27 iunie 2019, la Biserica Mânăstirii Ieronimilor (Jerónimos) din Lisabona, unul dintre cele mai prestigioase lăcașe de cultură şi de cult ale Portugaliei, anunță prodiaspora.de. Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona şi marchează încheierea Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene.

Începând cu ora 17.00, Corul Bach va interpreta lucrări vocale și de orgă care privilegiază bogăția muzicală a României şi Portugaliei, reprezentante ale latinităţii, situate la extremităţile estică şi vestică ale Europei. Programul concertului cuprinde lucrări corale de marcă din cele două țări, alături de capodopere ale muzicii clasice europene.

La manifestare sunt invitate oficialități portugheze, personalități ale vieții publice lusitane, membri ai corpului diplomatic, ai diasporei românești și mass media.

Partenerii portughezi ai Ambasadei României şi ICR Lisabona în organizarea evenimentului sunt: Ministerul Culturii, Direcția Generală a Patrimoniului Cultural (DGPC) și Mânăstirea Jerónimos.

Accesul la concert este liber.

Mai multe detalii, pe prodiaspora.de.

Redactia

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel