fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEConsorțiul universitar din care face parte SNSPA, a fost selectat de Comisia...

Consorțiul universitar din care face parte SNSPA, a fost selectat de Comisia Europeană pentru a deveni una dintre primele 17 universități-pilot europene

Publicat în

spot_img
spot_img

CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, a fost selectată de Comisia Europeană ca fiind una dintre universitățile europene pilot. Au fost depuse 48 de cereri, dintre care 17 au fost selectate și vor primi finanțare, așa cum a anunțat Comisia Europeană, miercuri, 26 iunie 2019.

Cele șapte universități de top în științe sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Suedia au primit anunțul cu entuziasm și sunt onorate de faptul că li se acordă posibilitatea de a crea prototipul universității de mâine. În acest sens, își vor îndeplini responsabilitatea civică față de generațiile europene viitoare, vor genera soluții inovatoare, inspirate de științele sociale și vor promova valorile civice europene, consolidând rolul Europei în lume.

”Consorțiul universitar din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative(SNSPA), a fost selectat de Comisia Europeană pentru a deveni una dintre primele 17 universități-pilot europene, care au posibilitatea de a crea prototipul universității de mâine. Alături de celelalte șase universități de top în științe sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia, suntem onorați de încrederea și aprecierea acordate și, totodată, conștienți de responsabilitatea pe care o avem. Pe lista câștigătorilor se află alte două universități din România, parte a unor consorții internaționale (Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții București), pe care le felicit”, a declarat rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

CIVICA este consorțiul universitar european creat de Universitatea Bocconi (Italia), Universitatea Central Europeană (Ungaria), Institutul European Universitar (Organizație europeană interguvernamentală), Hertie School of Governance (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța) și Școala de Economie din Stockholm (Suedia) și va conecta 38.000 de studenți, 7.000 de cadre didactice și 3.000 de angajați din personalul administrativ într-un campus inter-universitar european, care va uni predarea cu învățarea, cercetarea cu inovația și societatea în ansamblul său, dincolo de granițele culturale, lingvistice și naționale. Din CIVICA va face parte și London School of Economics and Political Science, în calitate de partener asociat la multe nivele.

Articole recente

După mai bine de 70 de ani, s-a putut naviga din nou între România şi Serbia pe râul Bega

Mai multe ambarcaţiuni au putut circula între cele două ţări, iar duminică dimineaţă opt bărci din Serbia erau ancorate la Timişoara, în zona centrală, în apropiere de Catedrala Mitropolitană.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Mai multe articole de același fel