CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, a fost selectată de Comisia Europeană ca fiind una dintre universitățile europene pilot. Au fost depuse 48 de cereri, dintre care 17 au fost selectate și vor primi finanțare, așa cum a anunțat Comisia Europeană, miercuri, 26 iunie 2019.
Cele șapte universități de top în științe sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România și Suedia au primit anunțul cu entuziasm și sunt onorate de faptul că li se acordă posibilitatea de a crea prototipul universității de mâine. În acest sens, își vor îndeplini responsabilitatea civică față de generațiile europene viitoare, vor genera soluții inovatoare, inspirate de științele sociale și vor promova valorile civice europene, consolidând rolul Europei în lume.
”Consorțiul universitar din care face parte Școala Națională de Studii Politice și Administrative(SNSPA), a fost selectat de Comisia Europeană pentru a deveni una dintre primele 17 universități-pilot europene, care au posibilitatea de a crea prototipul universității de mâine. Alături de celelalte șase universități de top în științe sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia, suntem onorați de încrederea și aprecierea acordate și, totodată, conștienți de responsabilitatea pe care o avem. Pe lista câștigătorilor se află alte două universități din România, parte a unor consorții internaționale (Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții București), pe care le felicit”, a declarat rectorul SNSPA, Remus Pricopie.
CIVICA este consorțiul universitar european creat de Universitatea Bocconi (Italia), Universitatea Central Europeană (Ungaria), Institutul European Universitar (Organizație europeană interguvernamentală), Hertie School of Governance (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța) și Școala de Economie din Stockholm (Suedia) și va conecta 38.000 de studenți, 7.000 de cadre didactice și 3.000 de angajați din personalul administrativ într-un campus inter-universitar european, care va uni predarea cu învățarea, cercetarea cu inovația și societatea în ansamblul său, dincolo de granițele culturale, lingvistice și naționale. Din CIVICA va face parte și London School of Economics and Political Science, în calitate de partener asociat la multe nivele.