Un urs grav rănit zace de mai bine de o oră pe marginea șoselei, în apropierea Păstrăvăriei Albota din județul Sibiu, dar autoritățile sesizate se declară depășite de situație și nu pot face nimic din cauza legislației în vigoare, scrie oradesibiu.ro

Într-o astfel de situație, în România, lucrurile sunt foarte complicate, întrucât dacă ursul este omorât, persoana în cauză se alege cu dosar penal. Pe de altă parte, dacă ursul e lăsat pe stradă, poate ataca oamenii.

Octavian Hadăr, directorul Asociației de Vânătoare, a cerut Ministerului Mediului o derogare pentru eutanasierea animalului, însă nu a primit niciun răspuns deocamdată.

La fața locului se află și Poliția care se arată la fel de neputincioasă în fața faptului. La o oră distanță de la sesizare, ursul se află încă pe marginea drumului, fiind grav rănit.

În zonă, urșii reprezintă un mare pericol pentru cetățeni.

„Am atras atenția la Ministerul Mediului că există urși mulți. Am avut cazuri în care au fost atacate vitele sau stupii oamenilor. Oamenii fac și ei sesizări fiindcă le e frică. Nu știm cu cine să mai vorbim”, spune Octavian Hadăr.

Sursa text si foto: oradesiubiu.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania