fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUUrs rănit pe marginea drumului spre păstrăvăria Albota; autoritățile nu știu ce...

Urs rănit pe marginea drumului spre păstrăvăria Albota; autoritățile nu știu ce să facă cu el

Publicat în

spot_img
spot_img

Un urs grav rănit zace de mai bine de o oră pe marginea șoselei, în apropierea Păstrăvăriei Albota din județul Sibiu, dar autoritățile sesizate se declară depășite de situație și nu pot face nimic din cauza legislației în vigoare, scrie oradesibiu.ro

Într-o astfel de situație, în România, lucrurile sunt foarte complicate, întrucât dacă ursul este omorât, persoana în cauză se alege cu dosar penal. Pe de altă parte, dacă ursul e lăsat pe stradă, poate ataca oamenii.

Octavian Hadăr, directorul Asociației de Vânătoare, a cerut Ministerului Mediului o derogare pentru eutanasierea animalului, însă nu a primit niciun răspuns deocamdată.

La fața locului se află și Poliția care se arată la fel de neputincioasă în fața faptului. La o oră distanță de la sesizare, ursul se află încă pe marginea drumului, fiind grav rănit.

În zonă, urșii reprezintă un mare pericol pentru cetățeni.

„Am atras atenția la Ministerul Mediului că există urși mulți. Am avut cazuri în care au fost atacate vitele sau stupii oamenilor. Oamenii fac și ei sesizări fiindcă le e frică. Nu știm cu cine să mai vorbim”, spune Octavian Hadăr.

Sursa text si foto: oradesiubiu.ro

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel