Decizie în premieră pentru școlile cu predare în limbile minorităților: Tribunalul București a decis pe 24 iunie eliberarea din funcție a directoarei Colegiului German „Goethe” din București, după ce părinții s-au plâns în instanță că aceasta nu cunoaște limba germană nici la nivelul copiilor care intră în clasa pregătitoare. Decizia poate fi atacată cu recurs. Colegiul Goethe este singura școală din București cu predare integrală în germană, scrie edupedu.ro.

Tribunalul București a hotărât pe 24 iunie că decizia emisă în 2016 de Ministerul Educației – Inspectoratul Școlar al Municipiului București privind numirea Ramonei Costache în funcția de director al Colegiului German Goethe este nulă. Instanța obligă Inspectoratul Școlar București să invalideze concursul organizat în perioada octombrie – decembrie 2016 pentru ocuparea postului de director la Colegiul German “Goethe”, concurs câștigat de Ramona Costache, și să o elibereze pe aceasta din funcție.

Conflictul dintre Asociația de Părinți din Colegiul German Goethe din București și conducerea școlii a început încă de la câștigarea concursului de către aceasta.

În prezent, Asociația de părinți are trei acțiuni în instanță:

  • cea privind anularea concursului prin care Ramona Costache a fost numită director al Colegiului; este vorba despre dosarul în care Tribunalul București a dat pe 24 iunie prima decizie
  • o acțiune pentru anularea hotărârii Consiliului Local Sector 1, prin care s-a luat Colegiului sediul din Christian Tell pentru a fi acordat Școlii nr. 11
  • o acțiune prin care părinții și conducerea colegiului au atacat în instanță o decizie CNCD care a stabilit la început de ianuarie 2018 că elevii colegiului sunt discriminați, după ce școala a rămas fără sediul Christian Tell (sursa)

Asociația de Părinți a organizat în 2017 și un protest, în fața Colegiului, împotriva directorului pe care îl acuza că “nu întrunea condiția impusă expres de lege cu privire la cunoașterea limbii germane”.

Sursa: edupedu.ro
Credit foto: FB Colegiul Goethe

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania