Parcarea complexului comercial Shopping City Deva se transformă pentru două zile – 27 și 28 iunie – în teren de competiție pentru echipele de salvatori care participă la faza zonală a Competiției Naționale de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat.

Timp de două zile, în timpul probelor, salvatorii inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara vor descarcera și vor acorda îngrijiri medicale în situații care vor simula condițiile reale ale unor accidente grave cu victime. Totul contratimp și sub presiunea unor evaluatori care vor lua în considerare orice detaliu.

Pe lângă competiție spectatorii vor putea vedea la lucru echipele de căutare salvare canină și se vor putea familiariza cu echipamentele și accesoriile utilizate de echipajele de scafandri, alpiniști sau CBRN.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara „trimite în luptă„ echipa alcătuită din: plutonier adjutant Florin Rusanda, plutonier adjutant Adrian Pogan, plutonier adjutant Constantin Țimonea, plutonier major Liviu Suciu, plutonier major Călin Boriță și paramedic Alexandru Popa.

Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat se desfășoară în parcarea Shoppin City Deva, în zilele de 27 și 28 iunie cu începere de la ora 9.00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania