fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAS-a răzgândit! Ministrul Transporturilor nu mai reziliază contractul de pe Lotul 2...

S-a răzgândit! Ministrul Transporturilor nu mai reziliază contractul de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit astăzi – exact după o săptămână -pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Dacă la ultima vizită a fost foc și pară împotriva grecilor de la Aktor pe care i-a amenințat cu rezilierea contractului, astăzi se pare că atitudinea sa este radical schimbată.

Nemulțumirea ministrului la vizita de săptămâna trecută era dată de întârzierile foarte mari la lucrările din această zonă. Pe lotul 2, stadiul lucrărilor abia a atins pragul de 50%, total insuficient, în condițiile în care noul termen de finalizare a acestui tronson de autostradă este decembrie 2019.

În timpul vizitei de astăzi, ministrul a fost însoțit pe teren de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, de șeful CNAIR Narcis Neaga dar și de CEO-ul Aktor la nivel mondial, Alexandros Exarchou.

”Managerul companiei din Grecia și-a asumat că va aloca toate resursele necesare ca până la sfârșitul anului, indiferent de eforturile pe care va trebui să le facă, va face acest lucru. Aici sunt contractele cu subcotractorii care vor începe să lucreze de săptămâna viitoare” a spus Răzvan Cuc.

Ministrul a adăugat că reprezentanții Aktor și-au asumat ca până la sfârșitul anului să finalizeze lucrarea și că se vor mobiliza de săptămâna viitoare.

„Cred că blazonul și palmaresul acestei firme îi obligă să finalizeze tronsonul până la finalul acestui an” a mai spus Răzvan Cuc.

La rândul său, reprezentantul Aktor, Alexandros Exarchou, a spus că problema companiei nu este capacitatea tehnică. ”Suntem printre cei mai mari din România. Pentru Aktor, România este o piață importantă” a adăugat acesta.

În urmă cu exact o săptămână, ministrul le-a cerut acestora să schimbe ritmul lucrărilor și le-a dat ca termen sfârşitul acestei luni. Totul sub amenințarea ruperii contractului de lucrări pentru această porțiune a autostrăzii.De asemenea, Cuc a cerut antreprenorului să angajeze subcontractanţi români pentru a reuși să îmbunătățească situația din teren.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel