Cea de-a doua ediție a Lipova Symphonic City Open Air are loc peste doar o oră în decorul extraordinarei Basilici “Maria Radna” din Lipova. Invitatul special este Cezar Ouatu.

Melomanii sunt invitaţi pe platoul Basilicii “Maria Radna” din Lipova, astăzi de la ora 21.00, la un eveniment de înaltă ţinută: Lipova Symphonic City Open Air, alături de invitatul special, Cezar Ouatu. În prima parte, programul va curpinde uverturi şi arii celebre din opere, iar în a doua parte muzică de film, repertoriu din musical şi pop-opera.
Spectacolul este dirijat de Dan Crișan.


Cezar Florin Ouatu, cunoscut și ca Cezar The Voice sau Cezar, este un interpret român de operă, pop-opera și pianist. Este cunoscut datorită piesei „It’s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională 2013 și cu care a participat la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö, Suedia.

Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe cele mai importante scene din lume[necesită citare] și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania