fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADO nouă ediție a Festivalului Părădăicilor de la Macea aduce trei zile...

O nouă ediție a Festivalului Părădăicilor de la Macea aduce trei zile de distracție și multe, multe roșii

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Părădăicilor de la Macea, din județul Arad, aduce tradiționalul concurs în urma căruia vor fi premiate cele mai frumoase roșii, dar și o serie întreagă de alte evenimente care vor avea loc timp de trei zile, în localitatea arădeană renumită pentru soiurile de tomate gustoase pe care locuitorii comunei le cultivă de zeci de ani în câmpia Crişurilor.

Sfârşitul primei săptămâni din luna iulie este marcat de cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Părădăicilor găzduit în decorul minunat al Castelulului Csernovics din Macea. La fel ca în anii precedenţi, la festivalul care, timp de trei zile, cuprinde mai multe evenimente, sunt aşteptaţi mii de vizitatori.

Acesta începe cu concursul de pescuit care va avea loc în data de 5 iulie, între orele 8.00 şi 13.00, la balta Macea, şi pentru care înscrierile se pot face până în 3 iulie, între orele 9.00 şi 21.00.

Ziua următoare debutează cu concursul de ciclism, la ora 8.00, pe un traseu de 34 de kilometri între centrul comunei Macea, Sânmartin, Grăniceri şi retur. Limita de vârstă pentru participarea la concurs este de 14 ani iar înscrierile se fac pe site-ul www.experientamultisport.ro, secţiunea „Evenimente”, unde se găseşte regulamentul şi detaliile de participare.

După prânzul tradiţional, la ora 13.30, va avea loc premierea câştigătorilor la cursele Open feminin şi masculin. După-amiază, la ora 17.00, pe stadionul de fotbal din Macea va avea loc o expoziţie de dresaj canin, cu intrare liberă, la care se fac înscrieri până în data de 3 iulie la primăria Macea, iar între orele 19.00 şi 22.00, căminul cultural din Macea găzduieşte o seară interculturală.

În 7 iulie, între orele 13.30 şi 23.00, în curtea castelului Csernovics va fi organizată expoziţia produselor tradiţionale ale judeţului Arad şi a părădăicilor măcene şi va începe „Festivalul părădăicilor în Cântec”, cu taraful din Macea, ansambluri de dansuri din Macea, Curtici, Zădăreni, Sântana şi Ungaria, şi numeroşi solişti locali, dar şi din Banat şi Maramureş.

În încheierea festivalului, vor fi premiate roşiile cele mai frumoase şi va avea loc un foc de artificii.

Articole recente

Festivalul Internațional George Enescu, ediția Timișoara, a adus peste 5000 de oameni în fața muzicii clasice de excepție

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

Deschiderea anului universitar 2023-2024, sub genericul „StartUPT – Bun venit în Universul Politehnicii!”

Campusul Universității Politehnica Timișoara, care în acest an împlinește 100 de ani de la inaugurare, s-a animat vineri, 22 septembrie 2023, încă de dimineață, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar 2023-2024

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

Mai multe articole de același fel