fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORARomânii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Portugalia

Românii, a treia cea mai numeroasă comunitate de străini din Portugalia

Publicat în

spot_img
spot_img

Numărul străinilor rezidenţi în Portugalia a crescut anul trecut cu 13,9%, ajungând la 480.300 de persoane, cel mai ridicat din 1976, anul în care a început publicarea acestei statistici, a anunţat miercuri Serviciul portughez pentru Străini şi Frontiere, informează agenţia EFE.

Brazilienii rămân cea mai numeroasă comunitate de străini rezidenţi în Portugalia, cu 105.423 de membri. Urmează cei veniţi din Capul Verde, 34.663, şi apoi comunitatea de români, care conform acestei statistici oficiale numără 30.908 membri.

Un număr semnificativ de rezidenţi străini mai provin din Marea Britanie, China, Franţa, Italia, Angola şi Guineea-Bissau.

Comunitatea care procentual a înregistrat creşterea cea mai puternică faţă de anul 2017 este cea a italienilor, al căror număr a crescut cu aproape 50%, ajungând la 18.862 de rezidenţi.

A crescut de asemenea cu 51% numărul permiselor de reşedinţă acordate, 93.154 anul trecut, şi cel al solicitărilor de primire a cetăţeniei portugheze, peste 41.000, din care au fost aprobate 32.414.

În opinia ministrului portughez al Administraţiei Interne, Eduardo Cabrita, aceste date ilustrează ”creşterea economiei şi atractivitatea ţării”, el insistând asupra necesităţii ca Portugalia să aplice o ”strategie ordonată de imigraţie” conformă cu ”susţinerea populaţiei active’

Sursa: Agerpres

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel