fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘ40 de ceaune cu gulyás fierb la Festivalul Vânătorilor de la Timișoara

40 de ceaune cu gulyás fierb la Festivalul Vânătorilor de la Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Cel mai important eveniment cinegetic din vestul țării are loc astăzi, 30 iuniei, la poligonul ”Diana” de la Pădurea Verde din Timișoara. Cea de-a zecea ediție a Festivalului Vânătorilor aduce, la fel ca în fiecare an, concursul ceaunelor, competiții chinologice și de tir cu arcul, dar și multe, multe povești vânătorești.

Pentru toți cei care iubesc ieșirile în natură, dar caută și un loc unde pot savura un gulyás de mistreț sau căprioară bine condimentat cu povești vânătorești, Pădurea Verde din Timișoara este destinația perfectă. Aici are loc ediția jubiliară a Festivalului Vânătorilor, eveniment organizat de către Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a cluburilor de vânătoare din Timișoara, Făget, Lugoj și Sânnicolau Mare și Primăria Ghiroda.

Programul zilei de duminică debutează la ora 9.00 cu startul concursului de chinologie – proba de lucru a câinilor din grupa a VII – a de vânătoare prepelicari, urmat de  concursul de tir cu aer comprimat pentru copii până la vârstă de 9 ani. Tot la ora 9.00 începe concursul ceaunelor, o competiţie la care se aşteaptă participarea unui număr de 40 – 50 echipe, coordonate de vânători. Vor fi preparate la ceaun din vânat de mistreţ, lopătar, cerb, căprior, peşte şi numai. Nu vor lipsi standuri cu cele mai frumoase trofee cinegetice, dar şi multe poveşti vânătoreşti.

Premierea tuturor câștigătorilor va avea loc pe scena principală la ora 14.00

Pentru a marca momentele încărcate de glorie ale festivalului, formația de gorniști a Camerei de Vânătoare din Csongrad – Ungaria va da, conform tradiției vânătorești, semnalele specifice festivităților cinegetice în onoarea învingătorilor, a premianților.

De menţionat că la festival vor fi şi oaspeţi de peste hotare, din Ungaria şi Serbia. Din Csongrad va ajunge şi formaţia de gornişti a Camerei de Vânătoare din această localitate din Ungaria

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Scandalul de la PSD Dumbrăvița continuă | Organizația de partid ar susține candidatul PNL la primărie, în detrimentul omului impus de Alfred Simonis

Conducătorii demiși ai filialei PSD Dumbrăvița, fostul primar Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea - impusă de Alfred Simonis candidat la alegerile locale din acest an - e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.