Cel mai important eveniment cinegetic din vestul țării are loc astăzi, 30 iuniei, la poligonul ”Diana” de la Pădurea Verde din Timișoara. Cea de-a zecea ediție a Festivalului Vânătorilor aduce, la fel ca în fiecare an, concursul ceaunelor, competiții chinologice și de tir cu arcul, dar și multe, multe povești vânătorești.

Pentru toți cei care iubesc ieșirile în natură, dar caută și un loc unde pot savura un gulyás de mistreț sau căprioară bine condimentat cu povești vânătorești, Pădurea Verde din Timișoara este destinația perfectă. Aici are loc ediția jubiliară a Festivalului Vânătorilor, eveniment organizat de către Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a cluburilor de vânătoare din Timișoara, Făget, Lugoj și Sânnicolau Mare și Primăria Ghiroda.

Programul zilei de duminică debutează la ora 9.00 cu startul concursului de chinologie – proba de lucru a câinilor din grupa a VII – a de vânătoare prepelicari, urmat de  concursul de tir cu aer comprimat pentru copii până la vârstă de 9 ani. Tot la ora 9.00 începe concursul ceaunelor, o competiţie la care se aşteaptă participarea unui număr de 40 – 50 echipe, coordonate de vânători. Vor fi preparate la ceaun din vânat de mistreţ, lopătar, cerb, căprior, peşte şi numai. Nu vor lipsi standuri cu cele mai frumoase trofee cinegetice, dar şi multe poveşti vânătoreşti.

Premierea tuturor câștigătorilor va avea loc pe scena principală la ora 14.00

Pentru a marca momentele încărcate de glorie ale festivalului, formația de gorniști a Camerei de Vânătoare din Csongrad – Ungaria va da, conform tradiției vânătorești, semnalele specifice festivităților cinegetice în onoarea învingătorilor, a premianților.

De menţionat că la festival vor fi şi oaspeţi de peste hotare, din Ungaria şi Serbia. Din Csongrad va ajunge şi formaţia de gornişti a Camerei de Vânătoare din această localitate din Ungaria

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania