fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEPutin a bătut palma cu arabii pentru a crește prețul petrolului

Putin a bătut palma cu arabii pentru a crește prețul petrolului

Publicat în

spot_img
spot_img

Rusia și Arabia Saudită au ajuns la un acord pentru extinderea cu șase-nouă luni a pactului cu OPEC privind reducerea producției de țiței. Anunțul a fost făcut de președintele rus Vladimir Putin după discuțiile cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, la summitul G20 din Japonia, transmite Reuters, preluat de Agerpres. 

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alte state din afara cartelului (Alianța OPEC+) au redus producția cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 pentru a susține creșterea prețurilor. Statele membre OPEC și cele din afara cartelului furnizează aproape jumătate din petrolul folosit pe plan mondial. 

Acordul anunțat de Vladimir Putin vizează extinderea în actuala formă și cu aceleași volume. 

„Atât Rusia cât și Arabia Saudită sprijină extinderea acordului. Deoarece există îngrijorări privind durata extinderii, nu am decis încă dacă va fi vorba de șase sau nouă luni. Poate vor fi nouă luni”, spune Putin.

Extinterea maximă ar prelungi astfel acordul până în martie 2020. Săptămâna viitoare, în perioada 1-2 iulie va avea loc la Viena reuniunea producătorilor globali de țiței.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.