fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAZiua Rozelor, sărbătoare a culorii şi a parfumului de trandafiri, la Ciumbrud

Ziua Rozelor, sărbătoare a culorii şi a parfumului de trandafiri, la Ciumbrud

Publicat în

spot_img
spot_img

Eveniment deja consacrat de promovare a producătorilor de trandafiri din zona Ciumbrud, județul Alba, „Ziua Rozelor” a fost din nou o sărbătoare a culorii şi a parfumului. Concursurile cu premii, ateliere pentru copii şi adulţi, dansurile moderne şi populare, dar și concertele, au ținut viu interesul miilor de participanți.

Trandafirii, florile iubirii, au fost din nou sărbătorite la Ciumbrud, sâmbătă, 29 iunie, la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilei Rozelor, oferindu-le oportunitatea celor care iubesc florile să participe la o serie de manifestări pline de culoare. Au fost organizate numeroase concursuri cu premii, ateliere pentru copii şi adulţi, dansuri moderne şi populare și concerte, alături de care s-au regăsit preparate culinare, toate având ca sursă de inspirație trandafirii.

Parada cu fanfară, dansatori, majorete, trăsuri, mașini și biciclete decorate cu trandafiri au atras toate privirile și admirația. Nu au lipsit nici tradiţionalele concursuri la care au fost premiate cel mai frumos stand şi cel mai frumos aranjament de trandafiri, fiind ales de asemenea și trandafirul anului.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Asociaţia Alba – Afroda, Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Ziua s-a încheiat cu un minunat foc de articifii.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Executivul a menţionat că eventualele căi de atac la care ar putea face apel autorităţile române în acest caz se regăsesc în "Convenţia pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii între state şi persoane ale altor state, încheiată la Washington la 18 martie 1965, ratificată prin Decretul Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România nr.62/1975".