fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAZiua Rozelor, sărbătoare a culorii şi a parfumului de trandafiri, la Ciumbrud

Ziua Rozelor, sărbătoare a culorii şi a parfumului de trandafiri, la Ciumbrud

Publicat în

spot_img
spot_img

Eveniment deja consacrat de promovare a producătorilor de trandafiri din zona Ciumbrud, județul Alba, „Ziua Rozelor” a fost din nou o sărbătoare a culorii şi a parfumului. Concursurile cu premii, ateliere pentru copii şi adulţi, dansurile moderne şi populare, dar și concertele, au ținut viu interesul miilor de participanți.

Trandafirii, florile iubirii, au fost din nou sărbătorite la Ciumbrud, sâmbătă, 29 iunie, la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilei Rozelor, oferindu-le oportunitatea celor care iubesc florile să participe la o serie de manifestări pline de culoare. Au fost organizate numeroase concursuri cu premii, ateliere pentru copii şi adulţi, dansuri moderne şi populare și concerte, alături de care s-au regăsit preparate culinare, toate având ca sursă de inspirație trandafirii.

Parada cu fanfară, dansatori, majorete, trăsuri, mașini și biciclete decorate cu trandafiri au atras toate privirile și admirația. Nu au lipsit nici tradiţionalele concursuri la care au fost premiate cel mai frumos stand şi cel mai frumos aranjament de trandafiri, fiind ales de asemenea și trandafirul anului.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Asociaţia Alba – Afroda, Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Ziua s-a încheiat cu un minunat foc de articifii.

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel