fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEMinistrul Justiției: CSM este garantul independenței justiției. Nu prea înțeleg tonalitatea de...

Ministrul Justiției: CSM este garantul independenței justiției. Nu prea înțeleg tonalitatea de agresivitate a Liei Savonea

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat la ieșire din sediul CSM, unde s-a amânat pentru a treia oară plenul, că președintele Consiliului are datoria de a rezolva tensiunile dintre membri care există de mai multă vreme și a subliniat că nu înțelege tonul agresiv al Liei Savonea la adresa sa, informează Mediafax.

„În realitate, tensiunile acestea, înțeleg că au existat cu multă veme înainte de participarea mea la prima ședință CSM. După cum ați observat live, nu numai că ele continuă, dar se agravează. Fac apel la președintele CSM, pentru că e rolul lui, de a încerca să găsească consens și să ieșim din acest impas. (…) Am un sentiment de mâhnire și este regretabil. CSM este garantul independenței justiției. Sper ca acest rol să fie exercitat în continuare”, a declarat Ana Birchall, la ieșirea din sediul CSM.

Întrebată despre relația dintre ea și președintele CSM, Lia Savonea, având în vedere faptul că tensiunea dintre ele este din ce în ce mai evidentă, Birchall a răspuns: „Vreau să vă spun că nu prea înțeleg tonalitatea de agresivitate. În continuare, sunt dispusă să las tot ce a fost în trecut și orice discuție într-o conoțatie negativă. (…) I-am spus că în mine are un partener de dialog, dar agresivitatea și a se spune altceva decât este în realitate sunt lucruri pe care nu am de gând să le tolerez”.

Birchall a subliniat, din nou, că a cerut președintelui CSM, Lia Savonea, un calendar al plenului și ședințelor membrilor pentru a putea fi prezentă la discuții.

Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei 7 membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel