fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERINBăile Herculane intră în reabilitare | Contract de 3 milioane de euro...

Băile Herculane intră în reabilitare | Contract de 3 milioane de euro semnat cu ADR Vest

Publicat în

spot_img
spot_img

Infrastructura de turism din Băile Herculane va beneficia de o finanțare de peste 14 milioane de lei din fonduri europene, după ce astăzi a fost semnat, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest de la Timișoara, contractul cu Primăria Băile Herculane.

Un proiect de revitalizare a stațiunii Băile Herculane din județul Caraș-Severin, prin intervenții în infrastructura de turism, proiect în valoare de 14.111.749,50 lei, din care 13.822.640,42 lei finanțare nerambursabilă, a fost semnat astăzi la sediul ADR Vest de la Timișoara.

Proiectul cuprinde: reabilitare Teatrului de Vară din parcul Vicol, reabilitarea actualei fântâni publice de apă plată, precum și amenajarea unei noi fântâni publice de apă plată, asfaltarea parcării „Căsuța Piticilor”, reabilitarea spațiilor verzi cuprinse între Pavilion 12 și Vila Elisabeta.

„Acest nou proiect pentru care s-a obținut această finanțare vine în completarea celorlalte proiecte ale Primăriei Băile Herculane, care se află în diverse stadii de implementare. Lista proiectelor și stadiile de implementare se pot consulta pe pagina web a primăriei la adresa: https://www.primaria-baileherculane.ro/in…/proiecte-in-lucru”, informează reprezentanții Primăriei Băile Herculane.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Articole recente

Liga Studenților din Timișoara vă invită la o seară autentică de colinde tradiționale românești

Va fi un eveniment organizat sub forma unei scenete, în care se vor îngâna timpul și lumea și la care Liga Studenților din Timișoara vă invită pentru a vă transmite că împodobirea sufletului este mai importantă decât cea a caselor.

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

În anul 2023, Editura „Victor Babeş” a publicat circa 60 de volume, adunând un număr de peste 550 lucrări în cei 15 ani de activitate.

Lansare de carte | „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „ Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, semnat de prof. univ. emerit dr. Sabin Ionel.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.