fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDIonuț Simionca: Cazul Sorina, în atenția Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor. Trebuie să...

Ionuț Simionca: Cazul Sorina, în atenția Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor. Trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen să nu se mai repete

Publicat în

spot_img
spot_img

Cazul Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA, a fost discutat, marți, în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, a anunțat deputatul PMP Ionuț Simionca, pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul bistrițean consideră că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

Deputații care fac parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții au solicitat instituțiilor abilitate mai multe informații despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA.

Împreună cu colegii din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, am decis să cerem Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul minorei ce a fost luată cu forța din casa familiei ce a crescut-o pentru a fi încredințată părinților adoptivi„, a scris deputatul Ionuț Simionca pe pagina sa de socializare.

Parlamentarul bistrițean precizează că, demersul a venit ca urmare a unei petiții adresate comisiei, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj.

Ionuț Simionca subliniază că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

Personal, consider că interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete„, a mai scris parlamentarul bistrițean, pe pagina sa de socializare.

Articole recente

FORM/ University- o experiență studențească de neuitat

La începutul acestei veri echipa FORM/ din Cluj-Napoca a venit cu o idee minunată...

Primăria Timişoara a câştigat procesul cu proprietarii Ştrandului termal și va primi 7,5 milioane de lei

Primăria Timişoara a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un proces cu proprietarii Ştrandului termal de pe malul Canalului Bega, care nu mai plăteau chirie de aproape zece ani

Concert de deschidere a turneului internațional „Carmen Sylva – 180”, la Castelul Peleș din Sinaia

Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile

„Crai Nou”, la Sibiu Opera Festival

„Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Brașov.

Mai multe articole de același fel