Cazul Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA, a fost discutat, marți, în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, a anunțat deputatul PMP Ionuț Simionca, pe pagina sa de Facebook. Parlamentarul bistrițean consideră că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Deputații care fac parte din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții au solicitat instituțiilor abilitate mai multe informații despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de un cuplu de români stabiliți în SUA.

Împreună cu colegii din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, am decis să cerem Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul minorei ce a fost luată cu forța din casa familiei ce a crescut-o pentru a fi încredințată părinților adoptivi„, a scris deputatul Ionuț Simionca pe pagina sa de socializare.

Parlamentarul bistrițean precizează că, demersul a venit ca urmare a unei petiții adresate comisiei, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj.

Ionuț Simionca subliniază că interesul și drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretări ale legii.

Personal, consider că interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete“, a mai scris parlamentarul bistrițean, pe pagina sa de socializare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.