Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, se declară nemulțumit de modul cum firmele de salubritate din oraș au înțeles să se pregătească pentru selectarea colectivă a deșeurilor menajere. Edilul spune că a amendat firmele de salubritate pentru faptul că nu au amenajat punctele de gospodărie până la 1 iulie, conform legii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Într-un interviu acordat postului local de radio Napoca FM, Emil Boc a spus că nu este mulțumit de stadiul de implementare a colectării selective, din perspectiva firmelor de salubritate.

„Personal nu sunt deloc mulțumit de stadiul de implementare a colectării selective, din perspectiva firmelor de salubritate. Acestea aveau obligația ca până la 1 iulie să doteze toate punctele gospodărești cu cele patru tipuri de containere, pe cele patru fracții reciclabile. Am făcut verificări în 1 iulie. Încă sunt zeci de puncte gospodărești care nu au cele patru containere amenajate. Am aplicat fiecărei firme 20.000 de lei amendă și au termen până în 15 iulie să aibă toate punctele gospodărești dotate, dacă nu mergem cu rândul doi de amendă. Nu vom aplica sancțiuni cetățenilor atâta vreme cât firmele de salubritate nu au pus la dispoziție cele patru containere de colectare selectivă”, a spus Emil Boc la Radio Napoca FM.

„Domnul Șurubaru i-a atenționat, i-a somat, le-a trimis precizări scrise din mai, din iunie, în fiecare săptămână. Bineînțeles, ca la tot românul, scuze, că intrând legea în vigoare pentru toată țara nu au fost pubele. Ei au știut din ianuarie de această lege, nu pot să spui la 1 iulie că producătorul nu a putu să facă suficiente pubele”, a mai spus Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania