fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJBoc împarte amenzi firmelor de salubritate din Cluj; nu au amenajat punctele...

Boc împarte amenzi firmelor de salubritate din Cluj; nu au amenajat punctele de gospodărie pentru colectare selectivă

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, se declară nemulțumit de modul cum firmele de salubritate din oraș au înțeles să se pregătească pentru selectarea colectivă a deșeurilor menajere. Edilul spune că a amendat firmele de salubritate pentru faptul că nu au amenajat punctele de gospodărie până la 1 iulie, conform legii.

Într-un interviu acordat postului local de radio Napoca FM, Emil Boc a spus că nu este mulțumit de stadiul de implementare a colectării selective, din perspectiva firmelor de salubritate.

„Personal nu sunt deloc mulțumit de stadiul de implementare a colectării selective, din perspectiva firmelor de salubritate. Acestea aveau obligația ca până la 1 iulie să doteze toate punctele gospodărești cu cele patru tipuri de containere, pe cele patru fracții reciclabile. Am făcut verificări în 1 iulie. Încă sunt zeci de puncte gospodărești care nu au cele patru containere amenajate. Am aplicat fiecărei firme 20.000 de lei amendă și au termen până în 15 iulie să aibă toate punctele gospodărești dotate, dacă nu mergem cu rândul doi de amendă. Nu vom aplica sancțiuni cetățenilor atâta vreme cât firmele de salubritate nu au pus la dispoziție cele patru containere de colectare selectivă”, a spus Emil Boc la Radio Napoca FM.

„Domnul Șurubaru i-a atenționat, i-a somat, le-a trimis precizări scrise din mai, din iunie, în fiecare săptămână. Bineînțeles, ca la tot românul, scuze, că intrând legea în vigoare pentru toată țara nu au fost pubele. Ei au știut din ianuarie de această lege, nu pot să spui la 1 iulie că producătorul nu a putu să facă suficiente pubele”, a mai spus Emil Boc.

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel