fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALDrone americane de tipul MQ-9 Reaper, relocate din Polonia la Câmpia Turzii

Drone americane de tipul MQ-9 Reaper, relocate din Polonia la Câmpia Turzii

Publicat în

spot_img
spot_img

Drone de tipul MQ-9 Reaper, împreună cu personalul şi echipamentele aferente, au fost relocate temporar de la baza aeriană poloneză Miroslawiec la baza aeriană de la Câmpia Turzii, dronele urmând să rămână la baza din România pe perioada refacerii pistei bazei de la Miroslawiec, a anunţat joi Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Aceste drone sunt alocate Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec, o unitate separată din cadrul Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este desfăşurarea de operaţiuni de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii pentru realizarea obiectivelor combatante ale comandamentului.

Dronele MQ-9 Reaper sunt desfăşurate în Polonia din luna mai 2018, iar relocarea lor temporară în România se desfăşoară în cooperare deplină cu autorităţile române.

Potrivit website-ului defensenews.com, Forţele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru şase judeţe, valabilă de duminică după-amiaza până luni dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

Doi morți în urma unei explozii urmate de incendiu într-un apartament din Sibiu

O explozie s-a produs duminică dimineaţă într-un apartament situat la parterul unui bloc din Sibiu, zeci de persoane fiind evacuate. În apartament au fost găsite două persoane decedate.

Templom és egyház

A Szentlélek személyekre történô kitöltetése az elsô Pünkösd után minden keresztyén jutalma.

Începe toamna astronomică

CÂND SE TRECE LA ORA DE IARNĂ

Mai multe articole de același fel

Ministrul Familiei: Mamele minore care vor merge la şcoală vor primi bursă de 700 de lei

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a declarat că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă.