Drone de tipul MQ-9 Reaper, împreună cu personalul şi echipamentele aferente, au fost relocate temporar de la baza aeriană poloneză Miroslawiec la baza aeriană de la Câmpia Turzii, dronele urmând să rămână la baza din România pe perioada refacerii pistei bazei de la Miroslawiec, a anunţat joi Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Aceste drone sunt alocate Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec, o unitate separată din cadrul Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este desfăşurarea de operaţiuni de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii pentru realizarea obiectivelor combatante ale comandamentului.

Dronele MQ-9 Reaper sunt desfăşurate în Polonia din luna mai 2018, iar relocarea lor temporară în România se desfăşoară în cooperare deplină cu autorităţile române.

Potrivit website-ului defensenews.com, Forţele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.