15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALDrone americane de tipul MQ-9 Reaper, relocate din Polonia la Câmpia Turzii

Drone americane de tipul MQ-9 Reaper, relocate din Polonia la Câmpia Turzii

Publicat în

spot_img
spot_img

Drone de tipul MQ-9 Reaper, împreună cu personalul şi echipamentele aferente, au fost relocate temporar de la baza aeriană poloneză Miroslawiec la baza aeriană de la Câmpia Turzii, dronele urmând să rămână la baza din România pe perioada refacerii pistei bazei de la Miroslawiec, a anunţat joi Comandamentul Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Africa.

Aceste drone sunt alocate Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec, o unitate separată din cadrul Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, a cărei misiune este desfăşurarea de operaţiuni de supraveghere, recunoaştere şi culegere de informaţii pentru realizarea obiectivelor combatante ale comandamentului.

Dronele MQ-9 Reaper sunt desfăşurate în Polonia din luna mai 2018, iar relocarea lor temporară în România se desfăşoară în cooperare deplină cu autorităţile române.

Potrivit website-ului defensenews.com, Forţele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Sursa: Agerpres

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Iuliu Winkler: Trebuie să fim realiști în toate reglementările europene. Utilizarea lemnului de foc este o cale sustenabilă pentru încălzirea locuințelor

Deputatul european Iuliu Winkler a declarat în cadrul podcast-ului Știrile Transilvaniei că, recent, a fost dezbătută și votată în Parlamentul European Directiva cu privire la Energia Regenerabilă, unde Grupul EPP s-a pronunțat pentru continuarea sprijinului pentru utilizarea biomasei, ca element important în atingerea țintelor climatice europene.