fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIE80 de copii maghiari învață să comunice în limba română, într-o tabără...

80 de copii maghiari învață să comunice în limba română, într-o tabără la Geaca, în județul Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

83 de copii din cinci județe participă la cea de-a patra ediție a unei tabere de comunicare în limba română organizată de Fundația Teka din Gherla. Copiii au vârste cuprinse între 5 și 13 ani și iau parte zilnic, între 8-12 iulie, la activități distractive și de comunicare în limba română.

Organizatorii susțin că în urma cu 20-30 de ani, în zonele preponderent locuite de minoritatea maghiară, limba română era însușită de copiii maghiari în timp ce se jucau împreună cu prietenii români. Acum, din cauza supraaglomerării programului copiilor și a jocurilor digitale, se observă dificultăți în comunicarea în limba română. Pentru ameliorarea acestor probleme, Fundația Teka din Gherla a inițiat această tabără de comunicare în limba română.

Ediția a patra a taberei a adus în comuna Geaca din județul Cluj 83 de copii din județele Harghita, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Cluj.

https://www.facebook.com/tekaalapitvany/videos/980480545626818/

„Considerăm că este important ca aceste activități să fie conduse de cadre didactice care profesează în școli și grădinițe cu predare în limba română din orașul Gherla. Cele care ne sunt partenere de la început, folosesc interactivitatea în munca cu copiii maghiari. Exercițiile au ca scop dezvoltarea comunicării cotidiene, nu doar cunoștințele lexicale și gramaticale. Activitățile meșteșugărești, predarea de cântece, party în pijama, toate se desfășoară în limba română”, spune Fodor Emőke, de la Fundația Teka.

blob:https://www.facebook.com/0091ad58-01ac-4dc1-8bd9-c580976f704a

Vineri de la ora 15, la Liceul “Kemény Zsigmond”, copiii vor susține în fața părinților un mic spectacol pentru a prezenta aspecte din activitățile de învățare desfășurate în limba română.

Credit foto si video: Téka Alapítvány

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

STUDIU | Elevii români au încredere mai mare în instituţiile europene decât în cele naţionale

Rezultatele raportului european ICCS (International Civic and Citizenship Education Study) ne oferă date extrem de interesante, din perspectiva proiecţiei pentru viitor a ceea ce înseamnă cetăţenia europeană şi aderenţa la valorile de bază ale acesteia.