Cel de-al 60-lea Pelerinaj al Şvabilor Dunăreni va avea loc în 13 și 14 iulie la renumitul Sanctuar Marian de la Altötting, în Bavaria, anunță într-un comunicat de presă Episcopia Romano-Catolică de la Timișoara. Pelerinajul a fost iniţiat de către P.Wendelin Gruber, părinte iezuit, din recunoştinţă faţă de Sf. Fecioară Maria, ocrotitoarea şi salvatoarea populaţiei germane, care în anii de la mijlocul secolului XX, în lagăre şi în deportări a fost victimă a diferitelor regimuri totalitare din regiune.

La acest pelerinaj se reunesc credincioși din cinci ţări dunărene: Ungaria, România, Serbia, Germania și Austria. Conform tradiţiei, în fiecare an pelerinajul şvabilor este condus de către un episcop care îşi desfăşoară activitatea într-una din diecezele regiunii de pe malurile Dunării. În acest an Sf. Liturghie de deschidere a pelerinajului va fi celebrată în data de 13 iulie la ora 20.00 în bazilica Sf, Ana de către Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timişoara.

Programul zilei de 14 iulie va începe la ora 9.30 cu procesiunea pelerinilor, urmată la ora 10.00 de Sf. Liturghie celebrată de către Excelența Sa dr. Robert Zollitsch arhiepiscop emerit de Freiburg, la care va concelebra Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timişoara și Dr. Lajos Varga episcop auxiliar de Vác (Ungaria).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania