fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CARAȘ-SEVERIN20 de milioane de euro pentru reabilitarea tramvaielor Reșiței, într-un efort de...

20 de milioane de euro pentru reabilitarea tramvaielor Reșiței, într-un efort de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și creșterea calității vieții

Publicat în

spot_img
spot_img

20 de milioane de euro, fonduri europene, vor fi investiți la Reșița pentru reabilitarea și modernizarea transportului public electric, după ce astăzi a fost semnat contractul de finanțare cu ADR Vest.

Contractul de finanțare pentru „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1” a fost semnat astăzi de primarul Reșiței, Ioan Popa și directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Termenii acestui contract stabilesc că se vor moderniza 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai, iar depoul de tramvaie se va reabilita și extinde cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie – 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor – 2.400,05 mp.

Lucrările vor începe efectiv anul viitor.

Se vor construi/ moderniza și, respectiv, reabilita 7 staţii de transport public, peste 27.100 de mp platformă cale de rulare tramvai va fi modernizată. Reșița va câștiga și peste 21.00 de mp de spațiu verde, ceea ce însemană că linia de tramvai pe anumite porțiuni va fi una înierbată.

Proiectul mai presupune și reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj pe o lungime de 228 de metri. Această etapă prevede doar lucrările pe zona Kaufland-Triaj.

Urmează alte două proiecte tot de aproximativ 20 de milioane de euro care vizează partea de linie de tramvai din Triaj până în Muncitoresc și un proiect pentru Calea Timișorii și autobuze electrice.

Prin toate aceste proiecte se dorește implementarea unui pachet integrat de investiții în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public cu tramvaiul la Reșița, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea stațiilor de transport, a spațiilor publice, a zonelor pietonale și a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță/ reparații etc.

În final ținta tuturor acestor proiecte o reprezintă reducerea emisiilor de dioxid de carbon și creșterea calității vieții în municipiul Reșița.

Termenul de implementare al acestor proiecte este de cel puțin 3-4 ani, adică maxim anul 2023.

Redactia

Articole recente

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

Mai multe articole de același fel

Morile de apă din Banatul de Munte, promovate în Ungaria

Morile de apă de la Rudăria, din Banatul de Munte sau chiar cele mari, din județul Timiș, continuă să fie promovate peste hotare, într-un efort de a atrage atenția asupra patrimoniului mulinologic extraordinar de bogat din Banat