fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLSiegfried Mureşan: Aştept ca domnul ministru Cuc să se urce în maşină...

Siegfried Mureşan: Aştept ca domnul ministru Cuc să se urce în maşină pe 31 iulie şi să arate românilor cum va conduce în regim de autostradă de la Sibiu la Nădlac

Publicat în

spot_img
spot_img

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan cere demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru declaraţii conform cărora, până la sfârşitul lunii iulie, se va putea circula pe autostrada A1 între Sibiu şi Nădlac. Mureşan spune că procedura de atribuire a contractului pentru lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva, parte a A1 Sibiu-Nădlac, a fost lansată abia la finalul lui iunie, iar lucrările includ şi un tunel forat. „Cum nu cred că ministrul Cuc a inventat de unul singur călătoria în timp, niciun român nu va putea călători pe Tronsonul Sibiu – Nădlac în regim de autostradă până la finalul lunii iulie. Aşa că aştept ca domnul ministru Cuc să se urce în maşină pe 31 iulie şi să arate românilor cum va conduce în regim de autostradă de la Sibiu la Nădlac fără lotul 2 finalizat sau să-şi dea demisia”, susţine Siegfried Mureşan, citat de news.ro

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) susţine că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut, luni, două afirmaţii grave care arată nepriceperea sa în domeniul pe care îl conduce şi, de aceea, trebuie demis de urgenţă.

„Domnul Răzvan Cuc a promis ieri că, până la sfârşitul lunii iulie, se va putea circula în regim de autostradă pe tronsonul A1 dintre Sibiu şi Nădlac. Domnul ministru ori minte, ori a uitat că, acum nici două săptămâni, în 28 iunie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră (CNAIR) a transmis spre publicare în cadrul platformei de achiziţii publice anunţul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului «Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D» în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Autostrada Lugoj – Deva face parte din tronsonul A1 dintre Sibiu – Nădlac”, afirmă Mureşan.

Valoarea acestui contract este de 296 de milioane de euro fără TVA, iar termenul de depunere a candidaturilor este sfârşitul lunii august.

Potrivit lui Mureşan, acest segment de drum este deosebit de complicat de construit, mai ales că trebuie construiţi 2,13 kilometri de tunel forat, aşa că, în cel mai fericit caz, vom avea lotul 2 complet peste 4 ani.

„Guvernul este încă în faza de licitaţie. Cum nu cred că ministrul Cuc a inventat de unul singur călătoria în timp, niciun român nu va putea călători pe Tronsonul Sibiu – Nădlac în regim de autostradă până la finalul lunii iulie. Aşa că aştept ca domnul ministru Cuc să se urce în maşină pe 31 iulie şi să arate românilor cum va conduce în regim de autostradă de la Sibiu la Nădlac fără lotul 2 finalizat sau să-şi dea demisia”, susţine Siegfried Mureşan.

Conform acestuia, „acelaşi ministru incompetent al Transporturilor a mai spus că a dorit să construiască de la bugetul de stat Autostrada Ploieşti – Braşov”.

El spune că această autostradă, prin munţi, implică nişte costuri foarte mari, estimate la peste 1,2 miliarde de euro, dar care pot fi acoperite din fondurile europene nerambursabile aflate la dispoziţie pentru perioada 2014 – 2020 şi care stau necheltuite. Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), din care Guvernul poate construi autostrăzi, beneficiază de o finanţare europeană de 9,2 miliarde de euro pentru această perioadă. Din aceşti bani, Guvernul a absorbit doar 1,6 miliarde de euro, adică doar 18%, mai spune europarlamentarul.

„În loc să ia aceşti bani gratis de la UE, pe care altfel riscăm să-i pierdem, ministrul Cuc vrea să ia 1,2 miliarde de euro din bugetul de stat, adică din banii noştri, din taxele şi impozitele pe care le plătim în fiecare lună. Consider că, prin aceste declaraţii şi prin toate neîmplinirile mandatului său de până acum, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, reprezintă un risc pentru viitorul infrastructurii din România, un risc pentru bunăstarea românilor şi un risc pentru economiile noastre. Afirmaţiile ministrului Cuc nu au nimic în comun cu realitatea din teren. Nu ne putem baza pe el şi ca atare nu mai este nevoie de el. Cer prim-ministrului Viorica Dăncilă să stopeze haosul de la Transporturi şi să-l demită de urgenţă pe ministrul Răzvan Cuc”, încheie Mureşan.

Sursa: news.ro

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Vasile Dâncu, anunțat de PSD drept candidat pentru Parlamentul European

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, la Târgu Mureş, după Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Mureş, că Vasile Dâncu va fi candidat din partea formaţiunii social-democrate pentru Parlamentul European.