Ioan Țintean, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, a anunțat, joi, că demisionează din funcția de conducere a organizației județene, dar și din funcția de vicepreședinte ALDE, deținută la nivel central. Liderul bistrițean susține că hotărârea sa este definitivă, iar gestul său este un semn de solidaritate cu mebrii Biroului Politic Județean ALDE Bistrița-Năsăud.

După ce zilele trecute, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că 37 de conduceri ale filialelor județene, care au obținut la alegerile parlamentare un scor de sub 5%, au fost dizolvate, liderul ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean a anunțat joi, într-o conferință de presă, că demisionează din funcția de președinte al organizației județene.

În 9 iunie s-a luat hotărârea ca 37 de birouri politice teritoriale să fie dizolvate, lucru de care toți membrii Biroului Politic Național Executiv nu au știut nimic. Hotărârea a venit din partea președintelui Călin Popescu Tăriceanu, care a supus-o direct în plen, iar mai apoi Biroul Executiv a fost de acord. Adică, nu ai făcut 5%, ești dizolvat, decizie care ni se pare corectă dacă nu ți-ai îndeplinit targhetul, dar nu e suficientă” a declarat Ioan Țintean.

Acesta spune că gestul său este unul de solidaritate cu membrii Biroului Politic Județean Bistrița-Năsăud.

Aici este diferența între cum gândesc eu și ce a făcut președintele, adică președinții de filiale rămân în picioare și se dizolvă doar birourile politice teritoriale și apoi în 7 zile, președinții, care sunt intangibili, să propună altă listă pentru birouri politice interimare. În acest context, eu, în calitate de președinte sunt solidar cu biroul meu județean și astăzi îmi depun mandatul, pe care i-l transmit președintelui Tăriceanu.

Domnul președinte Tăriceanu, conform statutului, urmează să numească altă persoană, care să transmită acel birou politic teritorial nou. 

De ce fac acest gest? Pentru că această solidaritate dintre mine și Biroul Politic Județean ALDE Bistrița-Năsăud s-a manifestat pe toată perioada de când eu lucrez cu acești oameni. Ci oamenii din biroul politic teritorial și cu cei din Organizația ALDE Bistrița-Năsăud am obținut 11% pe județ la alegerile locale, 8% pe țară la alegerile parlamentare și tot cu ei am pbținut 4,87% la alegerile europarlamentare. Nu pot să mă desolidariziez de acești oameni cu care am lucrat foarte bine și ei să fie pedepsiți și Țintean nu. Nu mi se pare corect și decent în fața opiniei publice.

Datorită calității mele de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, conform statutului ALDE, sunt obligat să rămân membru al Delegației Permanente Centrale și al Delegației Permanente Județene. Voi rămâne alături de colegii mei, în voi sprijnini cu toate cunoștințele și abilitățile mele. Hotărârea mea este definitivă și irevocabilă!“, a explicat Ioan Țintean.

El a mai precizat că odată cu demisia din funcția de președinte al ALDE Bistrița-Năsăud, renunță și la funcția deținută la nivel central, cea de vicepreședinte al partidului.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.