fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDALDE Bistrița-Năsăud rămâne fără președinte! Ioan Țintean a demisionat din funcție în...

ALDE Bistrița-Năsăud rămâne fără președinte! Ioan Țintean a demisionat din funcție în semn de solidaritate cu membrii Biroului Politic

Publicat în

spot_img
spot_img

Ioan Țintean, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, a anunțat, joi, că demisionează din funcția de conducere a organizației județene, dar și din funcția de vicepreședinte ALDE, deținută la nivel central. Liderul bistrițean susține că hotărârea sa este definitivă, iar gestul său este un semn de solidaritate cu mebrii Biroului Politic Județean ALDE Bistrița-Năsăud.

După ce zilele trecute, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că 37 de conduceri ale filialelor județene, care au obținut la alegerile parlamentare un scor de sub 5%, au fost dizolvate, liderul ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean a anunțat joi, într-o conferință de presă, că demisionează din funcția de președinte al organizației județene.

În 9 iunie s-a luat hotărârea ca 37 de birouri politice teritoriale să fie dizolvate, lucru de care toți membrii Biroului Politic Național Executiv nu au știut nimic. Hotărârea a venit din partea președintelui Călin Popescu Tăriceanu, care a supus-o direct în plen, iar mai apoi Biroul Executiv a fost de acord. Adică, nu ai făcut 5%, ești dizolvat, decizie care ni se pare corectă dacă nu ți-ai îndeplinit targhetul, dar nu e suficientă” a declarat Ioan Țintean.

Acesta spune că gestul său este unul de solidaritate cu membrii Biroului Politic Județean Bistrița-Năsăud.

Aici este diferența între cum gândesc eu și ce a făcut președintele, adică președinții de filiale rămân în picioare și se dizolvă doar birourile politice teritoriale și apoi în 7 zile, președinții, care sunt intangibili, să propună altă listă pentru birouri politice interimare. În acest context, eu, în calitate de președinte sunt solidar cu biroul meu județean și astăzi îmi depun mandatul, pe care i-l transmit președintelui Tăriceanu.

Domnul președinte Tăriceanu, conform statutului, urmează să numească altă persoană, care să transmită acel birou politic teritorial nou. 

De ce fac acest gest? Pentru că această solidaritate dintre mine și Biroul Politic Județean ALDE Bistrița-Năsăud s-a manifestat pe toată perioada de când eu lucrez cu acești oameni. Ci oamenii din biroul politic teritorial și cu cei din Organizația ALDE Bistrița-Năsăud am obținut 11% pe județ la alegerile locale, 8% pe țară la alegerile parlamentare și tot cu ei am pbținut 4,87% la alegerile europarlamentare. Nu pot să mă desolidariziez de acești oameni cu care am lucrat foarte bine și ei să fie pedepsiți și Țintean nu. Nu mi se pare corect și decent în fața opiniei publice.

Datorită calității mele de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, conform statutului ALDE, sunt obligat să rămân membru al Delegației Permanente Centrale și al Delegației Permanente Județene. Voi rămâne alături de colegii mei, în voi sprijnini cu toate cunoștințele și abilitățile mele. Hotărârea mea este definitivă și irevocabilă!„, a explicat Ioan Țintean.

El a mai precizat că odată cu demisia din funcția de președinte al ALDE Bistrița-Năsăud, renunță și la funcția deținută la nivel central, cea de vicepreședinte al partidului.

Ioana Pop

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel