fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂIuliu Winkler, ambasador al Programului Erasmus pentru Tineri Întreprinzători

Iuliu Winkler, ambasador al Programului Erasmus pentru Tineri Întreprinzători

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), devenit ambasador al Programului Erasmus pentru Tineri Întreprinzători (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE), va sprijini, alături de colegii săi din Parlamentul European, creșterea finanțării pentru programele Erasmus+ și COSME, care include și EYE.

„Am primit cu multă bucurie și maximă deschidere invitația Asociației Camerelor Europene de Comerț și Industrie –  Eurochambres –  de a deveni ambasador al Programului EYE. În perioada următoare, mă voi implica în acțiunile comune ale PE, Comisiei Europene și ale Eurochambres menite să  popularizeze Programul EYE. Trebuie să accelerăm în întreaga Uniune Europeană procesele care susțin educația antreprenorială. Spiritul antreprenorial în rândul tinerilor nu poate fi clădit doar în mod teoretic, pentru a obține rezultate fiind nevoie și de practică. Experiența nemijlocită pe care o oferă participarea la Programul EYE este neprețuită și de aceea voi fi un ambasador activ al programului”, a declarat deputatul european al UDMR.

Iuliu Winkler, alături de fostul său coleg Paul Rübig (EPP, Austria), a fost, încă din anul 2008, implicat în toate fazele elaborării ideii, iar apoi, din 2009, în implementarea Programului EYE. „Acum, la aniversarea a 10 ani a programului, cred că rezultatele vorbesc de la sine: peste 21.000 de solicitări din partea tinerilor întreprinzători, 39 de țări participante în program, peste 7.000 de stagii de practică finanțate. Conform statisticilor Comisiei Europene, 36% din tinerii întreprinzători participanți au reușit să pornească propria afacere. România se află în topul țărilor de origine a tinerilor întreprinzători cu 6% din participanți care provin din țara noastră. Astfel, România ocupă locul 3, după Italia și Spania. În topul țărilor de proveniență a mentorilor care au găzduit stagiari, pe locul 1 se află Spania, urmată de Italia și Marea Britanie”, a precizat europarlamentarul.

Iuliu Winkler a afirmat că, în cadrul dezbaterilor și negocierilor referitoare la noul Cadru Financiar Multianual al UE 2021-2027, se va implica astfel încât programele dedicate tinerilor, inovării și dezvoltării antreprenoriatului  să beneficieze de finanțări majorate. 

„În perioada următoare, Parlamentul European va decide cu privire la bugetul multianual pentru intervalul 2021-2027. Mă alătur deputaților care sprijină creșterea finanțării Programului Erasmus+ și a Programului COSME, concret a Programului EYE. Mai multă finanțare pentru EYE înseamnă o promovare mai bună a programului, puncte de contact mai numeroase în statele participante, mai multe aplicații aprobate și finanțare mai consistentă pentru fiecare stagiatură. Tocmai pentru a putea sprijini mai eficient aceste obiective am decis să activez în Comisia CULT, responsabilă pentru cultură, educație, tineret și sport a Parlamentului European, aceasta fiind competentă și în cazul Erasmus+”, a subliniat Winkler.

* Detalii despre Programul EYE pot fi accesate la link-ul: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/index.php?lan=ro

**Eurochambres, constituită în 1958, are 46 de camere de comerț și industrie afiliate, reprezintă peste 20 de milioane de companii europene care asigură 120 de milioane de locuri de muncă la nivel european. Dintre aceste companii, 93% sunt IMM-uri.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Vasile Dâncu, anunțat de PSD drept candidat pentru Parlamentul European

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, la Târgu Mureş, după Conferinţa organizaţiei judeţene a PSD Mureş, că Vasile Dâncu va fi candidat din partea formaţiunii social-democrate pentru Parlamentul European.