Un program de sancționare implementat pentru a reduce infecțiile intraspitalicești și alte complicații în spitalele din Statele Unite nu a redus nici incidența acestora, nici numărul de decese, nici spitalizările repetate, arată un studiu publicat de Reuters. Programul a fost introdus în cadrul legii Affordable Care, cunoscut și ca Obamacare, pentru a stimula spitalele să prevină infecțiile nosocomiale.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Autorii studiului au analizat datele strânse de la peste 15 milioane de pacienți cu vârsta de peste 65 de ani care au primit îngrijiri la 3.238 de spitale, în perioada iulie 2014 – noiembrie 2016. Perioada aleasă a inclus primii doi ani fiscali în care spitalele au știut că există riscul de a fi sancționate pentru scorurile legate de calitate.

În 708 spitale penalizate în anul fiscal 2015 în cadrul măsurilor de calitate, în medie, 2,72 pacienți la mie au fost infectați în timpul spitalizării, în comparație cu o medie de 2,06 pacienți la mie în spitalele care nu au fost penalizate.

În ambele grupe de spitale, rata mortalității la 30 de zile de la externare – un alt indicator luat în calcul pentru sancțiuni – a fost de circa 9%. Și proporția pacienților cu internări repetate a fost similară: 14,4% în cazul spitalelor penalizate și 14% în cazul celor nepenalizate.

“Am demonstrat că sancționarea nu a fost asociată cu o îmbunătățire ulterioară a siguranței” pacientului, a declarat autorul principal al studiului, Roshun Sankaran, de la University of Michigan Medical School din Ann Arbor.

Spitalele sociale și cele universitare au fost sancționate mai des. “În consecință, suntem îngrijorați că sancționarea ar putea accentua inechitățile, fără a duce la îmbunătățiri în siguranța” pacientului, a subliniat Sankaran.

Potrivit prevederilor, spitalele care înregistrează în trimestrul anterior încălcări ale măsurilor de calitate a serviciilor prevăzute în Obamacare sunt sancționate cu 1% din totalul plăților provenind din programul de asigurări Medicare.

În total, 724 de spitale au fost penalizate cu o sumă totală de 373 milioane dolari în anul fiscal 2015, iar eșantionul de studiu a inclus 708 dintre aceste spitale.

Cele mai frecvente boli intraspitalicești dobândite de pacienții analizați în acest studiu au fost cheagurile de sânge postoperatorii, scurgerile de aer sau de gaze în spațiul dintre plămâni și peretele toracic, care provoacă dureri în piept și dificultăți de respirație, dar și infecții ale fluxului sanguin și escare.

Sursa: rohealthreview.ro

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.