fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEInfecțiile intraspitalicești, o problemă și în SUA; sancțiunile nu au redus incidența...

Infecțiile intraspitalicești, o problemă și în SUA; sancțiunile nu au redus incidența acestora

Publicat în

spot_img
spot_img

Un program de sancționare implementat pentru a reduce infecțiile intraspitalicești și alte complicații în spitalele din Statele Unite nu a redus nici incidența acestora, nici numărul de decese, nici spitalizările repetate, arată un studiu publicat de Reuters. Programul a fost introdus în cadrul legii Affordable Care, cunoscut și ca Obamacare, pentru a stimula spitalele să prevină infecțiile nosocomiale.

Autorii studiului au analizat datele strânse de la peste 15 milioane de pacienți cu vârsta de peste 65 de ani care au primit îngrijiri la 3.238 de spitale, în perioada iulie 2014 – noiembrie 2016. Perioada aleasă a inclus primii doi ani fiscali în care spitalele au știut că există riscul de a fi sancționate pentru scorurile legate de calitate.

În 708 spitale penalizate în anul fiscal 2015 în cadrul măsurilor de calitate, în medie, 2,72 pacienți la mie au fost infectați în timpul spitalizării, în comparație cu o medie de 2,06 pacienți la mie în spitalele care nu au fost penalizate.

În ambele grupe de spitale, rata mortalității la 30 de zile de la externare – un alt indicator luat în calcul pentru sancțiuni – a fost de circa 9%. Și proporția pacienților cu internări repetate a fost similară: 14,4% în cazul spitalelor penalizate și 14% în cazul celor nepenalizate.

“Am demonstrat că sancționarea nu a fost asociată cu o îmbunătățire ulterioară a siguranței” pacientului, a declarat autorul principal al studiului, Roshun Sankaran, de la University of Michigan Medical School din Ann Arbor.

Spitalele sociale și cele universitare au fost sancționate mai des. “În consecință, suntem îngrijorați că sancționarea ar putea accentua inechitățile, fără a duce la îmbunătățiri în siguranța” pacientului, a subliniat Sankaran.

Potrivit prevederilor, spitalele care înregistrează în trimestrul anterior încălcări ale măsurilor de calitate a serviciilor prevăzute în Obamacare sunt sancționate cu 1% din totalul plăților provenind din programul de asigurări Medicare.

În total, 724 de spitale au fost penalizate cu o sumă totală de 373 milioane dolari în anul fiscal 2015, iar eșantionul de studiu a inclus 708 dintre aceste spitale.

Cele mai frecvente boli intraspitalicești dobândite de pacienții analizați în acest studiu au fost cheagurile de sânge postoperatorii, scurgerile de aer sau de gaze în spațiul dintre plămâni și peretele toracic, care provoacă dureri în piept și dificultăți de respirație, dar și infecții ale fluxului sanguin și escare.

Sursa: rohealthreview.ro

Articole recente

Alfred Simonis a fost reales în funcţia de preşedinte al PSD Timiş

Simonis se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al PSD Timiş şi a fost unicul candidat pentru această funcţie.

O femeie din Timișoara a murit, după ce a fost stropită cu benzină de soţul ei care apoi i-a dat foc

Agresorul ei a fost cel care a sunat la numărul de urgenţă 112, când şi-a dat seama ce a făcut.

Timișoara a devenit capitala europeană a luminii, la festivalul Lights On

De vineri, Timișoara a devenit capitala europeană a luminii. Acolo a început festivalul Lights On, care va dura 10 zile. Totul la 139 de ani de la momentul în care Timișoara devenea primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

Antal Árpád: Exemplul din Corsica este un „semnal important” din punct de vedere al autonomiei Ţinutului Secuiesc

Primarului din Sfântu Gheorghe a scris, pe pagina sa de socializare, că anunţul lui Emmanuel Macron “reprezintă o piatră de hotar şi în privinţa minorităţilor naţionale europene!”

Mai multe articole de același fel