fbpx
-3.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJIvan Patzaichin îi așteaptă pe clujeni la Someș Delivery, pentru a-i învăța...

Ivan Patzaichin îi așteaptă pe clujeni la Someș Delivery, pentru a-i învăța cum se construiește o canotcă

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de-a cincea ediție a Someș Delivery va avea loc între 13 și 14 iulie în zona Ștrandului Sun, cartierul Grigorescu din Cluj Napoca, sub motto-ul: ”Dacă vrem un Someș mai curat, e nevoie să devenim noi înșine mai responsabili față de mediu și mai cumpătați. Dacă vrem un oraș mai verde e nevoie să ne apropiem altfel de râul care îl traversează.” Invitatul special din acest an este Ivan Patzaichin.

Organizatorii invită publicul să ia parte la numeroasele ateliere și evenimente de pe cele două maluri adiacente Ștrandului Sun. Vor fi plimbări pe apă cu caiacul, atelierele Pop-up Gardening pe Someș, evenimente dedicate copiilor și dezbateri care vor aduce în atenție problemele de mediu și modul în care se poate proteja ecosistemul pe care râul Someș îl creează în Cluj.

Invitat special al acestei ediții este Ivan Patzaichin, cel ce va reprezenta Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, împreună cu ROWmania. Ei sunt cei care vor organizate Ateliere de construire canotci, plimbări cu ambarcațiuni, iar punctul de maxim interes va fi sâmbătă seară, când va avea loc o defilare a tuturor ambarcațiunilor ROWmania și Someș Delivery. La Defilare cei prezenți se vor bucura de compania lui Ivan Patzaichin, cunoscutul canotist cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară între anii ‘60 și ’80 și în prezent implicat în numeroase proiecte de antreprenoriat social și de mediu.

Pe lăngă evenimente și ateliere, vizitatorii pot interacționa cu diferite instalații sau amenajări construite special pentru weekendul Someș Delivery, cu scopul de a facilita interacțiunea oamenilor cu râul.

”Pentru că ideea de comunitate e un aspect important pentru noi, organizăm și O masă a bunei vecinătăți, unde oricine este bine venit să aducă bucate și să mănânce alături de locuitorii cartierului Grigorescu, sau un Oser: târg de vechituri și nu numai, unde oricine târgui obiectele de care nu mai are nevoie”, anunță organizatorii.

Nici partea de entertainment nu lipsește. Atmosfera va fi asigurată zilnic între 18:00 și 23:00 de DJ Indjstione, la Someș Pavilion. Odată ce se lasă seara, iar interacțiunea cu râul nu mai este posibilă, ne retragem lăngă Terasa Someș Delivery pentru un concert Dan Barbu, urmat de acustic Grimus, sâmbătă seara. Duminică, încheiem cea de-a 5-a ediție Someș Delivery cu un concert Musai Soundworks, urmat de un elegant concert de jazz avangardist – Jacob Medrea!

Programul complet pentru cele peste 30 de evenimente, cât și toate amenjările pot fi găsite aici: http://somesdelivery.ro/editii/sd-2019/

Someș Delivery un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca.

Articole recente

Liga Studenților din Timișoara vă invită la o seară autentică de colinde tradiționale românești

Va fi un eveniment organizat sub forma unei scenete, în care se vor îngâna timpul și lumea și la care Liga Studenților din Timișoara vă invită pentru a vă transmite că împodobirea sufletului este mai importantă decât cea a caselor.

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Editura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate

În anul 2023, Editura „Victor Babeş” a publicat circa 60 de volume, adunând un număr de peste 550 lucrări în cei 15 ani de activitate.

Lansare de carte | „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara și Editura „Victor Babeş” anunță lansarea volumului intitulat „ Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, semnat de prof. univ. emerit dr. Sabin Ionel.

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.