Primăriile din Băcia, Totești, Deva și Cîrjiți au fost sancționate de Garda de Mediu pentru depozitare ilegală de deșeuri, fiindu-le aplicate sancțiuni în valoare de peste 100.000 de lei.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

În perioada aprilie-iunie, comisarii Gărzii de Mediu din județul Hunedoara au efectuat 258 de inspecții, între care 111 inspecții planificate și 147 neplanificate la operatorii economici care desfășoară activități cu impact asupra mediului înconjurător. Astfel, ei au constatat că multe zone de la periferia unor localități sunt pur și simplu sufocate de gunoaie, depozitate de terți.

„Au fost aplicate 5 amenzi pentru patru UAT-uri din județ, care nu au respectat modul de depozitare a deșeurilor, în valoare totală de 105.000 lei. Una dintre primăriile sancționate a primit două amenzi”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Hunedoara.

Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului; nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu; netransmiterea la termen a declaraţiilor privind obligaţiile de plată către Administraţia Fondului pentru Mediu; nerealizarea în totalitate și la termen a masurilor stabilite anterior; existența depozitelor ilegale de deșeuri pe raza Unităților Administrativ Teritoriale; neanunțarea Agenției Județene pentru Protecția Mediului și a Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu în cazul unei amenințări iminente cu un prejudiciu asupra mediului și luarea măsurilor preventive necesare, în termen de 2 ore de la luarea la cunoștință a apariției amenințării.

În urma acestor controale, au fost aplicate 65 sancţiuni contravenţionale dintre care 13 avertismente și 52 de amenzi, în valoare totală de 592.400 lei. Dintre acestea, cele mai mari sancțiuni contravenționale au avut valoarea de 60.000 lei (patru sancțiuni) și au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara (două sancțiuni), neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse anterior de către comisarii CJ Hunedoara al GNM, respectiv neanunțarea CJ Hunedoara al GNM și Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara privind producerea pe amplasament a unui incident cu potențial prejudiciu asupra mediului.

Au fost aplicate două amenzi în cuantum de 50.000 lei pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse anterior de către comisarii CJ Hunedoara al GNM și pentru efectuarea unor lucrări de construcții fără a deține act de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.