fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJȘcoală de vară a etnografilor de teren, la Bădăcin

Școală de vară a etnografilor de teren, la Bădăcin

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj derulează în aceste zile o nouă tabără etnografică de teren, la Bădăcin. Tabăra – una dintre puținele de acest fel din țară  – este urmarea unei colaborări cu Facultatea de Litere din Baia Mare, secția de Etnologie – Studii Culturale, prin intermediul profesoarelor Delia Suiogan și Natalia Lazăr.

Tabăra se desfășoară în cadrul unui proiect anual mai larg intitulat ”Prelegeri teoretice și aplicații concrete în cercetarea etnografică”, ce are printre obiective cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor specifice satelor sălăjene, deprinderea cursanților cu metodele anchetelor etnografice de teren, aplicarea concretă a instrumentelor utilizate în cercetarea etnografică de teren, chestionarea memoriei culturale a subiecților, realizarea unor studii de caz cu subiect etnografic, culegerea materialului etnografic și folcloric din satele sălăjene, precum și publicarea rezultatelor cercetării.

Tabăra de cercetare etnografică de teren din acest an continuă studiile anterioare de teren, cu radiografierea antropologică a aceleiași zone din anul precedent, care s-a dovedit a fi deosebit de productivă: satele din bazinul Șimleului, în special satul Bădăcin.

Materialul de teren rezultat în urma taberei va sta la baza unui volum de studii etnografice și antropologice.

Partenerul în acest proiect este Parohia Greco-Catolică de la Bădăcin, studenții fiind ghidați în comunitate de părintele paroh dr. Cristian Borz și d-na Maria Borz.

Redactia

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel