Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj derulează în aceste zile o nouă tabără etnografică de teren, la Bădăcin. Tabăra – una dintre puținele de acest fel din țară  – este urmarea unei colaborări cu Facultatea de Litere din Baia Mare, secția de Etnologie – Studii Culturale, prin intermediul profesoarelor Delia Suiogan și Natalia Lazăr.

Tabăra se desfășoară în cadrul unui proiect anual mai larg intitulat ”Prelegeri teoretice și aplicații concrete în cercetarea etnografică”, ce are printre obiective cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor specifice satelor sălăjene, deprinderea cursanților cu metodele anchetelor etnografice de teren, aplicarea concretă a instrumentelor utilizate în cercetarea etnografică de teren, chestionarea memoriei culturale a subiecților, realizarea unor studii de caz cu subiect etnografic, culegerea materialului etnografic și folcloric din satele sălăjene, precum și publicarea rezultatelor cercetării.

Tabăra de cercetare etnografică de teren din acest an continuă studiile anterioare de teren, cu radiografierea antropologică a aceleiași zone din anul precedent, care s-a dovedit a fi deosebit de productivă: satele din bazinul Șimleului, în special satul Bădăcin.

Materialul de teren rezultat în urma taberei va sta la baza unui volum de studii etnografice și antropologice.

Partenerul în acest proiect este Parohia Greco-Catolică de la Bădăcin, studenții fiind ghidați în comunitate de părintele paroh dr. Cristian Borz și d-na Maria Borz.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.