fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘTronsonul 7 al Zidului Cetăţii Medievale Sighișoara ar putea fi reabilitat; primăria...

Tronsonul 7 al Zidului Cetăţii Medievale Sighișoara ar putea fi reabilitat; primăria a găsit proiectant

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sighişoara a anunţat, vineri, că a semnat contractul pentru proiectare şi asistenţă tehnică pentru Tronsonul 7 al Zidului Cetăţii Medievale, aflat în pericol de prăbuşire pe o distanţă de circa 10 metri.

Potrivit primarului din Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, contractul pentru proiectare şi asistenţă tehnică are o valoare de 61.300,00 lei fără T.V.A. şi se va derula în două etape, prima etapă fiind destinată întocmirii documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, întocmirea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire şi elaborarea proiectului tehnic.

„Proiectul (etapa 1) se consideră finalizat şi se poate recepţiona numai după obţinerea tuturor avizelor şi a autorizaţiei de construire (…) Ofertantul va asigura, fără costuri suplimentare, verificarea tehnică a proiectului în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pe toate domenii/subdomenii şi specialităţi impuse de cerinţele specifice şi generale ale proiectului”, a precizat primarul din Sighişoara, într-un comunicat de presă.

În etapa a doua, se va acorda asistenţă tehnică pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie publică atât în timpul lucrărilor de execuţie precum şi pe toată perioada de garanţie acordată acesteia până la recepţia finală a obiectivului.

„Zidul se găseşte într-o situaţie de precolaps datorită unor fracturi masive şi active, fisuri, dislocări ale materialului de construcţie, burduşiri şi infiltraţii. Oiectivele investiţiei sunt siguranţa pietonală pe alea de sub zid, restaurarea, consolidarea şi punerea în valoare a unui segment important din ansamblul de fortificaţii a Cetăţii Medievale din Sighişoara, protejarea altarului de la Biserica Romano-Catolică şi consolidarea integrităţii vizuale a sitului, creşterea atractivităţii sitului”, a precizat edilul.

Pe lângă porţiunea de 10 metri din zona Tronsonului 7 al Zidului Cetăţii Medievale Sighişoara, municipalitatea s-a confruntat,în urmă cu un an cu prăbuşirea Tronsonului 11, pe o lungime de 4,6 metri. În 2016, acest tronson a fost inclus în Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice (PNR), însă timp de doi ani nu au fost alocate fonduri.

Cetatea Medievală a Sighişoarei a fost construită în secolul al XII-lea de coloniştii saşi şi purta denumirea latină de Castrum Sex, iar din 1999 a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Sursa: Agerpres

Redactia

Articole recente

Primul audio ghid al Complexului Muzeal Arad va fi lansat odată cu redeschiderea Pinacotecii

Noul spaţiu extins al Complexului Muzeal Arad, unde sunt expuse lucrări din colecţia de pictură europeană a muzeului (a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi început de secol XX), va fi redeschis la 1 martie

Mascații au intrat peste un bărbat din Reşiţa, apoi și-au dat seama că au greșit adresa

Bărbatul spune că l-au luat din somn, i-au speriat copilul și i-au pus pistolul la cap. Apoi au zis că au greşit adresa

1978, producția Teatrului Maghiar din Timișoara, deschide lista nominalizărilor UNITER pentru Cel mai bun spectacol

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara anunță cu bucurie că spectacolul său - „1978”, în regia lui Tomi Janežič, a fost nominalizat la două  premii ale Uniunii Teatrale din România

Guvernul a aprobat Normele de aplicare a legii privind sistemul public de pensii 

Normele fac parte din proiectul amplu asumat de către Guvern de a recalcula toate pensiile din sistemul public în spiritul echităţii, contributivităţii şi stabilităţii în muncă

Mai multe articole de același fel

Psihologia, cel mai nou program de studii de licenţă la UMFST G.E. Palade Târgu Mureş

Admiterea la Psihologie se va realiza pe bază de concurs de dosare, iar criteriile de selecţie sunt stabilite pe baza mediei ponderate dintre media generală a anilor de studii pentru clasele IX-XI (60%) şi media aritmetică la disciplina relevantă (limba şi literatura română) pentru clasele IX-XI (40%).

Încep lucrările de construcție a centrului de mari arși din Târgu Mureș

Noua clădire din Târgu Mureș va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.