fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCaramitru după întâlnirea cu Dăncilă: Am avut o plăcută surpriză

Caramitru după întâlnirea cu Dăncilă: Am avut o plăcută surpriză

Publicat în

spot_img
spot_img

Premierul Viorica Dăncilă a promis vineri managerilor de teatre că la sfârșitul acestei luni vor primi înapoi banii tăiați de Ministerul Culturii. La rectificarea bugetară ar urma ca Teatrul Național din Capitală să primească fondurile necesare plății salariilor tehnicienilor concediați. Managerul Teatrului Național, Ion Caramitru, a făcut anunțul la Digi24, după ce s-a întâlnit cu premierul și cu miniștrii culturii și finanțelor.

„Am avut o foarte plăcută surpriză că dna prim-ministru a dorit să înțeleagă exact despre ce e vorba. Nu cred că era foarte la curent. A stat atent, a ascultat și a recomandat dlui ministru să aibă discuții cu fiecare instituție în parte, pentru că fiecare instituție are problemele ei. Operele, de exemplu, au orchestrele incomplete – până și Filarmonica din București – pentru că n-au posturi și atunci lucrează cu colaboratori; la Iași se pare că trebuie să renunțe la corpul de balet, la Constanța jalea e și mai mare; corurile trebuie completate”, a spus Ion Caramitru.

Pe de altă parte, el a explicat că a cerut demisia ministrului culturii pentru că a fost deranjat de niște niște declarații ale acestuia, declarații ce se bazează „pe niște delațiuni care vin din Teatru”, susține directorul instituției. Mai precis, ministrul Daniel Breaz a acuzat că banii de la Teatrul Național se cheltuiesc „iresponsabil”, ceea ce echivalează, în opinia lui Ion Caramitru, cu o antepronunțare. Caramitru a spus că de 14 ani conduce Teatrul Național și anual Curtea de Conturi, inclusiv în aceste zile, a făcut verificări ale cheltuielilor banului public. „O asemenea declarație vine și afectează și imaginea mea, care până acum n-a avut de suferit”, a declarat Ion Caramitru, precizând că a cerut demisia ministrului culturii în fața premierului și a ministrului de finanțe.

Sursa: digi24.ro

Articole recente

Geoparcul Țara Hațegului a fost revalidat ca sit UNESCO

Geoparcul Țara Hațegului, administrat de Universitatea din București, revalidat ca sit UNESCO

Antal Árpád cere ajutorul Ursulei Von Der Leyen în problema urșilor din țara noastră

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat că se va adresa Președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, pentru a extinde şi la urşii bruni proiectul său de revizuire în cazul lupilor.

ANM: Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal, până spre finalul lunii octombrie

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în toată ţara.

CFR anunță condiţii speciale de circulaţie între staţiile Simeria – Arad, în perioada 22 – 28 septembrie 2023

O măsură necesară pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar de călători în perioada lucrărilor feroviare aflate în execuţie în staţia CF Ilteu.

Mai multe articole de același fel