Dacă cerul este senin, în această seară putem observa pe cer o eclipsă parţială de Lună, vizibilă în totalitate din România.

Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între orele 23.00 şi 02.00 noaptea, când Luna va intra parţial în umbra Pământului. Cu alte cuvinte, partea de sus a astrului va deveni mai roşiatică, iar partea de jos va străluci mai mult decât de obicei.

Momentul maxim va fi la 00:21, iar la ora 03:18 eclipsa se va încheia. Eclipsa va putea fi observată cu ochiul liber, fără să existe niciun pericol pentru vedere, aşa cum se întâmplă în cazul eclipselor de Soare.

Clujenii care vor să vadă acest fenomen sunt așteptați diseară începând de la 22.00 la Observatorul Astronomic. Un bilet de intrare pentru elevi și studenți costă 5 lei, iar adulții vor plăti 10 lei.

Eclipsa din seara aceasta are loc la fix 50 de ani de la misiunea Apollo 11, când a avut loc prima aselenizare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.