fbpx
7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALONU: Riscul de foamete, în creștere la nivel mondial

ONU: Riscul de foamete, în creștere la nivel mondial

Publicat în

spot_img
spot_img

Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) a anunțat că peste 821 de milioane de persoane au fost afectate de foamete, insecuritate alimentară și malnutriție în 2018, acesta fiind al treilea an consecutiv de creștere a riscului de foamete, scrie Mediafax, citând France 24.

Raportul FAO, intitulat „Starea securității alimentare și a nutriției la nivel mondial” a fost produs în colaborare cu alte agenții ale Națiunilor Unite, printre care și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

După decenii de scădere, riscul de foamete a început să crească în 2015, iar una dintre țintele Organizației Națiunilor Unite este ca acesta să scadă până în 2030. Însă, potrivit raportului, eliminarea foametei la nivel mondial rămâne „o provocare imensă”. 

„Pentru protejarea securității alimentare este foarte importantă existența unor politici economice și sociale pentru a putea contracara efectele unor perioade de criză economică și pentru a evita reducerea bugetelor serviciilor esențiale, cum ar fi sănătatea și educația”, se precizează în raport. 

Malnutriția rămâne foarte răspândită în Africa, unde aproximativ 20% din populație este afectată, dar și în Asia, unde 12% din populație suferă din cauza acestui fenomen. În America Latină și în Caraibe 7% dintre cetățeni sunt afectați de malnutriție. 

FAO a anunțat că eforturile actuale pentru eliminarea acestui fenomen nu sunt suficiente. În același timp, raportul notează că obezitatea este și ea în creștere în toate regiunile lumii, cei mai afectați fiind copiii de vârstă școlară și adulții. 

Aproximativ 149 de milioane de copii suferă de malnutriție la nivel mondial.

Redactia

Articole recente

Politica românească, un adevărat “Dejun pe iarbă”

Ultimele săptămâni de erori imputate altora (a se citi “politică”), prezentate abundent prin intermediul tuturor mijloacelor de comunicare în masă, ne transformă pe noi, românii, în adevărați “voyeuri” ai unui tablou plin de atâta nesimțire babilonică încât până și celebrul Eduard Manet ar fi fost încurcat dacă ar fi fost solicitat să transpună în artă aceste realități halucinante

A kommunizmus áldozatainak emléknapjára

Még a keresztyén lelkekben is ágaskodik az indulat, amikor a kommunizmus áldozatainak a millióira gondolnak. Pedig tudjuk nagyon jól, hogy a krisztusi embert nem ragadhatják el az érzelmei.

Izsák Balázs: Secuii nu renunţă la autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs, a anunţat că Ziua Libertăţii Secuilor va fi organizată în 10 martie, la Târgu Mureş, şi că aceasta include şi un marş al secuilor prin oraş, pentru depunerea unei petiţii la Prefectură privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc

Mai multe articole de același fel