fbpx
24.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCum poți câștiga, ca zilier în România, 1000 de euro pe lună

Cum poți câștiga, ca zilier în România, 1000 de euro pe lună

Publicat în

spot_img
spot_img

Nu mai puţin de 18 lei net/oră primesc zilierii angajaţi la o fermă de castraveţi din Husasău de Tinca, judeţul Bihor. În condiţiile în care muncesc 8 – 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână, aceştia pot câştiga între 3.500 şi 4.300 de lei pe lună. O sumă comparabilă cu cele plătite zilierilor care pleacă la cules de căpşuni sau mazăre în ţările vestice, scrie bihon.ro.

Pe lângă banii primiți, fermierul le oferă zilierilor cazare gratuită în locuinţe de tip container în cadrul fermei. Containerele sunt mobilate cu paturi, dulapuri, mese, scaune şi frigidere. De asemenea, angajaţii mai au la dispoziţie o bucătărie comună, dotată cu aragaze şi maşini de spălat vase, maşini automate de spălat rufe şi băi comune, separat pentru femei şi bărbaţi.

La sediul firmei, unde sunt birourile şi spaţiile de cazare pot fi văzute maşini cu numere de pe întreg cuprinsul ţării: de la Vâlcea, la Suceava, din Bacău, la Hunedoara.

În prezent, ferma din Husasău de Tinca are peste 500 de zilieri cu care recoltează castraveţi de pe circa 100 de hectare. De asemenea, mai are 14 angajaţi permanenţi. „Avem mari probleme cu forţa de muncă. Foarte greu găsim persoane care să lucreze la recoltat de castraveţi. Avem zilieri din toată ţara”, ne-a declarat Dragoş Ciortin, reprezentantul fermei.

Tot procesul tehnologic se desfăşoară după reţete nemţeşti: de la analiza solului, la alegerea seminţelor, la irigarea suprafeţelor cultivate, la rotaţia culturilor, la tehnologiile folosite.

Doar procedura de înregistrare a zilierilor se derulează după „reţetă” românească, înregistrarea acestora în registrul zilierilor desfăşurându-se manual.

Citește continuarea aici: bihon.ro

Articole recente

Amplă acţiune de căutare a unui cetăţean ucrainean, dispărut în Munții Maramureșului

Operaţiunea a fost dificilă, întrucât nu se putea lua legătura cu bărbatul şi nici nu existau date certe cu privire la locul în are se afla.

Legea privind drepturile şi folosirea limbilor minorităţilor naţionale din Ucraina a fost revizuită conform recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale UE

Această formulă permite Ucrainei să excludă limba rusă – care este principala limbă a celei mai mari părţi a populaţiei în estul şi sudul ţării – de la recunoaşterea multor drepturi.

Peste 70.000 de vizitatori sunt asteptați la expoziția ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, de la Timișoara

Timp de aproape cinci luni, Muzeul Național de Artă din Timișoara va găzdui 22 de sculpturi realizate de Constantin Brâncuși

Mai multe articole de același fel

Protest spontan la Mina Băiţa din județul Bihor

Minerii de la Mina Băiţa, judeţul Bihor, au declanşat, joi, un protest spontan şi refuză să intre în şut, din cauză că promisiunile privind achitarea drepturilor salariale nu au fost respectate de angajator