fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDITORIALGheorghe Piperea: Eșecul major de ieri de la CCR nu este numai...

Gheorghe Piperea: Eșecul major de ieri de la CCR nu este numai al președintelui Iohannis

Publicat în

spot_img
spot_img

Eșecul major de ieri de la CCR nu este numai al presedintelui inca in functie al Romaniei (si al consilierilor sai), care a fortat organizarea unui referemdum inutil si costisitor, ci si al pnl-usr-plus, opozitia strans unita in jurul sintagmei de pe placuta suedeza, care a scris un proiect de modificare a Constitutiei profund anti-constitutional.

In loc sa isi puna cenusa in cap si sa incerce sa refaca dracu’ proiectele, pentru a nu batjocori vointa (manipulata la greu) a peste 6 milioane de insi care au crezut ca, votand la referendumul lui (J)Iohannis, traiesc un pic din gloria starpitorilor de corupti si hoti, sefii opozitiei cu placuta suedeza in suflet tipa acum la unison ca CCR e cu infractorii, ca trebuie dizolvata, ca trebuie bagata la zdup etc.

CCR este, insa, aceeasi institutie politico-jurisdictionala care a trantit sau a oprit legi atacate pe banda rulanta de presedinte sau de zisa opozitie, solutiile date fiind uneori alaturea cu drumul, iar deseori atat de agasante si abuzive incat au parut ca transforma CCR, pe nesimtite, in a treia camera a Parlamentului. 


Cei ce viziteaza din cand in cand aceasta pagina isi reamintesc, desigur, ca au fost legi sau proiecte de legi de protectie a consumatorilor scrise de mine, promovate de Dan Zamfir si votate masiv de Parlament, care au fost profund pervertite de presedinte si de CCR (legea DIP s-a procopsit cu notiunea imposibila de impreviziune si, ulterior, a fost facuta praf de instantele iubitoare de banci si cod civil) sau, pur si simplu, trantite pe motive inventate (legea conversiei creditelor in chf, atacata de noua vedeta franco-romana Ciolos, a fost desfiintata pentru asa-zisa incalcare a asa-zisului bicameralism) ori de-a dreptul puerile (legile anti-camatarie, atacate de toti iubitorii de banci si de toti scavii lui Manole Isarescu, au fost desfiintate pentru lipsa unor avize de la niste comitete si comitii de care lumea nici nu prea e constienta ca ar exista).


Spre deosebire de ideologii placutei suedeze, noi am strans din dinti, am inghitit toate jignirile aferente, am luat din timpul alocat jobului propriu si familiei pentru a-l dedica acestor legi, si le-am refacut, asteptand din nou, cu rabdare si frustrare, rezultatul noilor atacuri anti-consumatori ale politicienilor iubitori de stapani bancari si acceptand ca CCR ar putea, din nou, sa ne tranteasca legile. Ca, atunci cand crezi in statul de drept si in democratie, accepti si aceste riscuri. Nu te apuci si ceri desfiintarea unei institutii si arestarea judecatorilor zisei institutii pentru ca nu iti convin deciziile acestora. 

Zic sa schimbati pastila, baieti, din albastra, in rosie. Poate reusiti sa vedeti realitatea, asa cum e.

Articole recente

Pompierii din Orăștie au salvat un bărbat care a căzut de pe un pod, de la o înălţime de 5 metri

El a fost transportat în stare de conştienţă la spitalul din Orăştie, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Universitatea Politehnica Timișoara a investit, în cursul acestei veri, peste 600.000 de euro pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Noul an de învățământ începe sub auspicii bune pentru cei peste 13.000 de studenți, dintre care aproape 3.000 în anul I.

Viktor Orbán: Ungaria nu va susţine Ucraina în niciun for internaţional dacă nu restabileşte drepturile minorităţii maghiare

Ucraina "hărţuieşte" de ani de zile şcolile ungare, cu scopul "de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă", a acuzat Orbán.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”

Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor, au fost adoptate o serie de modificări

Mai multe articole de același fel